• Framme i San José

January 20 in Costa Rica ⋅ ⛅ 20 °C

Efter en behaglig (men lång) flygresa med KLM landade vi på Juan Santamaría Int AirPort, som ligger i Alajuela, nära huvudstaden San José. Vi reser med ”Världens Resor” tillsammans med en grupp bestående av 18 svenskar och en guide så efter att alla fått sitt bagage gick färden vidare mot hotellet i San José.

Under färden fick vi bl a veta att Costa Rica är, till ytan, ungefär lika stort som Skåne, Blekinge och Halland tillsammans, att det bor drygt 5 miljoner invånare i landet, varav cirka 3 miljoner i huvudstadsområdet som består av städerna Alajuela, Cartago, Heredia och huvudstaden San José. Landet gränsar till Karibiska havet i öst och Stilla havet i väst.

Costa Rica är känt som ett fredligt och neutralt land i internationella sammanhang. Landet avskaffade sin armé 1948 och satsar istället på utbildning, hälsa och miljöskydd. Här finns över 30 nationalparker och många naturreservat, inklusive regnskogar, molnskogar, vulkaner och mangroveträsk.

Efter att ha sovit gott och ätit frukost gjorde vi en stadsruntur i San José ledd av Kerstin, vår svenska guide, och ”Lady”, vår lokala guide. Därefter lämnade vi San José och resan gick vidare norrut till Sarapiqí. Två spännande veckor väntar!