En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar till vår spännande resa till Costa Rica! Vi är just nu i södra Spanien, närmare bestämt i vår Finca Maulin i Nerja. Avokadon är skördad och på onsdag reser viWeiterlesen
Snart avgång med KLM till San José👍! Men först får vi ha något i magen. Flygplansmaten brukar inte vara någon höjdare🤨.
Klockan är 05.00 och vi väntar på boarding till Amsterdam. Alldeles för tidigt, tycker vi, men i går fick vi info om att planet vi egentligen skulle åkt med är inställt. KLM bokade då om ossWeiterlesen
Efter en behaglig (men lång) flygresa med KLM landade vi på Juan Santamaría Int AirPort, som ligger i Alajuela, nära huvudstaden San José. Vi reser med ”Världens Resor” tillsammans med enWeiterlesen
Efter en rundtur i San Jose’ på morgonen kördes vi genom täta regnskogar till vårt nya hotell. Efter lunch fortsatte äventyret med en tur för att se på fåglar och lära mer omWeiterlesen
Efter en god frukost gav vi oss iväg i båt längs Sarapiquí-floden för att leta intressanta fåglar och andra djur. Med båten följde en lokal guide med en mycket skarp syn. Även Kerstin, vårWeiterlesen
Costa Ricas mest kända groda är nog rödögd träd groda. Vi lyckades se inte bara en utan 3 st. Dessa grodor kan man se i broschyrerna hos många researrangörer, men vi har sett dem i sittWeiterlesen
Direkt efter frukost gick färden till Pierella Garden, som drivs av William och Christál. Under 30 år har de, utifrån ren åkermark, skapat en 5 ha stor grön oas med mängder av träd, buskar oWeiterlesen
Ett uttryck som vävt sig in i alla Costa Ricaners hjärta är Pura Vida. Fritt översatt betyder det Rent liv, men orden kan används till det mesta!
Det kan bl.a. betyda hej, tack eller hej då.Weiterlesen
I dag besökte vi Bribri-folket, en ursprungsbefolkning i Costa Rica. Bribri-folket består av 33 samhällen, som i sin tur består av 67 familjer. De lever i Talamanca-området, nära gränsen tillWeiterlesen