FindPenguins

• 2023年10月25日水曜日 14:57
    • ⛅ 29 °C
    • 海抜: 39 m
    • アメリカGeorge Bush Intercontinental Airport29°59’11” N  95°19’59” W

Houston, we have a problem

2023年10月25日, アメリカ ⋅ ⛅ 29 °C

Het eerste deel van de reis ging prima, zonder vertraging kwamen we aan op onze tussenstop in Houston. Zelfs langs de douane gingen we vlotjes langs een vriendelijke meneer. Maar vlak later kwamen we erachter dat onze tweede vlucht (naar Cancún) gecanceld. Shit...
    Na de handbagagecontrole hadden we bedacht dat we een klantenservice moesten opzoeken, wat uiteraard een kilometertje of wat lopen was. Halverwege de rij riepen ze om dat er voor onze vlucht een extra vlucht geregeld was. Slechts vijf kwartier later dan onze originele vlucht. Op hoop van zegen 🤞

• 日1
    • 2023年10月25日水曜日 22:50
    • ⛅ 27 °C
    • 海抜: 9 m
    • メキシコLagos del Sol21°3’3” N  86°50’59” W
    Vanuit het vliegtuig vlak na vertrek uit Houston

Aankomst Cancún

2023年10月25日, メキシコ ⋅ ⛅ 27 °C

Met een kleine extra vertraging en koud door een overactieve airco zijn we geland. Helemaal doodop zijn we aangekomen in het hotel en hebben we even de koffer en dagrugzak geherorganiseerd. Snel naar bed, want morgen mogen we weer vroeg op.もっと詳しく

• 日2
    • 2023年10月26日木曜日 10:49
    • ☀️ 30 °C
    • 海抜: 29 m
    • メキシコPlataforma de las Águilas y los Jaguares20°41’2” N  88°34’8” W

Chichén Itzá

2023年10月26日, メキシコ ⋅ ☀️ 30 °C

We zijn eerst naar Chichén Itzá gegaan, één van de meer toeristische mayasteden, maar wel een indrukwekkende. Al viel het nu qua drukte eigenlijk nog wel mee. We maakten een rondleiding langs een balspel-stadion (de verliezer werd geofferd, zodat de zon de volgende dag weer op kwam), de doodshoofdmuur (na de offer werd het hoofd hier op een staak gezet) en Castillo (de bekende piramide). Nadien zijn we nog langs een observatorium en nog wat andere ruïnes geweest. Een mooi begin van de reis!もっと詳しく

• 日2
    • 2023年10月26日木曜日 15:23
    • ☀️ 33 °C
    • 海抜: 23 m
    • メキシコXcajum20°49’44” N  88°32’39” W

Xcajum Cenote

2023年10月26日, メキシコ ⋅ ☀️ 33 °C

Na de lunch konden we zwemmen in een cenote, een natuurlijke waterput wat ontstaan is door ingestorte kalksteen. Erg mooi en bijzonder! Ook konden we met een touw het water in zwaaien, wat we natuurlijk een aantal keren hebben gedaan.もっと詳しく

0いいね

• 2023年10月27日金曜日 10:09
    • 海抜: 14 m
    • メキシコHunucmá21°1’2” N  89°52’28” W

Markt van Hunucmá

2023年10月27日, メキシコ ⋅ ☀️ 29 °C

Om een klein beetje kennis te maken met het lokale leven, gingen we naar een markt. Als eerst gingen we naar een bakker, waar ze van witte maïs tortilla's maken. Alle tortilla's die niet dezelfde dag worden verkocht, worden gefrituurd als een soort nacho's. En als die niet op tijd opraken, worden ze gesneden in repen om te kunnen serveren met soep. Geen enkele tortilla gaat verloren dus...
    Daarna gingen we naar de markt zelf: fruit, vlees, lekkernijen en andere etenswaren. En ook wat kleding en wat plastic zooi en dergelijke.

• 2023年10月27日金曜日 13:48
    • ☀️ 33 °C
    • 海抜: 5 m
    • メキシコPolzimín20°52’48” N  90°21’13” W

Celestún NP

2023年10月27日, メキシコ ⋅ ☀️ 33 °C

Celestún is een lagune, wat zouter is dan de zee. Hier gedijt graag het eten van de flamingo's en daarmee dus ook flamingo's zelf. Met een speedboot gingen we naar ze op zoek. We zagen ook nog een aantal andere vogels, maar het meest bijzondere vonden we nog wel het mangrovebos. Hier zagen we ook nog een krokodil.もっと詳しく

• 2023年10月27日金曜日 16:33
    • ☀️ 32 °C
    • 海抜: 18 m
    • メキシコPlaza Grande de Merida20°58’2” N  89°37’26” W

Mérida

2023年10月27日, メキシコ ⋅ ☀️ 32 °C

We hebben nog wat rondgelopen in Mérida. We zijn eventjes geweest in Palacio de Gobierno, waar je wat grote schilderingen kon bekijken. En Museo Casa Montejo, dat is een oud Spaans huis, uit de 16e eeuw. De kerk (Catedral de San de Ildefonso) was eerst dicht, maar later hebben we deze toch kunnen bekijken. Het heeft de derde grootste Christusbeeld ter wereld. Al met al niet super bijzonder, maar wel leuk.
    's Avonds zijn we nog naar een tentoonstelling geweest, waar met bloemen, planten en andere materialen een soort van beelden waren gemaakt, die ook lichteffecten hadden.

• 日4
    • 2023年10月28日土曜日 11:00
    • ☀️ 30 °C
    • 海抜: 45 m
    • メキシコPirámide del Adivino20°21’39” N  89°46’12” W

Uxmal

2023年10月28日, メキシコ ⋅ ☀️ 30 °C

We gingen naar Uxmal, onze tweede Mayastad. Voor badplaats-toeristen uit Cancún en Playa del Carmen is het te ver weg, dus het zou rustiger moeten zijn. We hadden alleen meer last van groepen als verwacht. Maar goed, dat maakt de Mayastad niet minder indrukwekkend. De piramide is met 35m zelfs hoger dan die we eergisteren in Chichén Itzá hebben gezien. De gebouwen hebben mooie versieringen. En het uitzicht vanaf een verhoogd terras waar ook een paleis op stond was prachtig!もっと詳しく

• 日4
    • 2023年10月28日土曜日 17:43
    • 海抜: 10 m
    • メキシコAh Kim Pech19°51’17” N  90°31’53” W

Campeche

2023年10月28日, メキシコ ⋅ ☀️ 29 °C

We overnachten in Campeche, een Spaans-koloniale stad gelegen aan de Golf van Mexico. Het staat bekend om de gekleurde huizen. Daarbij zijn er vele forten gebouwd om zich te kunnen verdedigen tegen piraten. Tegen de tijd dat deze forten samen met de ommuring klaar waren, was de tijd van de piraten voorbij. Tja...
    We liepen al tussen diverse festiviteiten door, wat hier Paseo de las Luces (Wandeling van Lichten) genoemd wordt. Vermoedelijk is het een voorloper van Día de los Muertos (Dag van de Doden) wat over een paar dagen is. Toen we vele mensen langs straat zagen wachten, vermoedden we al een optocht en zijn we ook maar gaan zitten. En we werden niet teleurgesteld...

• 2023年10月30日月曜日 9:06
    • ⛅ 25 °C
    • 海抜: 165 m
    • メキシコCascada Motiepa17°29’11” N  92°3’4” W

Jungletocht

2023年10月30日, メキシコ ⋅ ⛅ 25 °C

We hebben eerst een prachtige tocht gemaakt door de jungle heen. In deze jungle liggen nog zo'n 2.000 Maya-ruïnes die niet zijn uitgegraven. Waarschijnlijk gaat dat ook niet gebeuren. Vanwege de hoeveelheid (vele Maya-steden zijn gevallen wegens overbevolking) en de natuur die anders verloren zou gaan, is bepaald dat per gebied 3% uitgegraven mag worden. Maar het erg bijzonder om hiervan resten te zien!もっと詳しく

• 2023年10月30日月曜日 10:15
    • ⛅ 27 °C
    • 海抜: 141 m
    • メキシコPalenque17°29’3” N  92°2’50” W

Palenque

2023年10月30日, メキシコ ⋅ ⛅ 27 °C

We kwamen met de jungletocht uit bij onze derde Mayastad, de ruïnes van Palenque. De stad is groot geworden onder een koning die vanaf zijn 12e (want dan ben je volwassen) 68 jaar lang tot zijn 80e geregeerd heeft. Koningen werden vaak zo oud, in tegenstelling tot het gewone volk (30/35 jaar).
    We hebben nog aan 'Maya-sport' gedaan, oftewel de tempel opklimmen. We hadden vanaf daar mooi uitzicht.

• 2023年10月30日月曜日 14:48
    • ⛅ 29 °C
    • 海抜: 148 m
    • メキシコCascadas Roberto Barrios17°19’51” N  91°55’40” W

Cascadas de Roberto Barrios watervallen

2023年10月30日, メキシコ ⋅ ⛅ 29 °C

Cascadas de Roberto Barrios watervallen zijn meerdere watervallen vlak achter elkaar. En door kalkafzetting in het water wordt de blauwe lucht weerkaatst, waardoor het water nog blauwer lijkt. Het starte alleen wat bewolkt, maar gelukkig kwam de zon nog door.もっと詳しく

• 日7
    • 2023年10月31日火曜日 15:00
    • ☁️ 27 °C
    • 海抜: 384 m
    • メキシコRío Grijalva16°50’14” N  93°3’51” W

Boottocht El Sumidero

2023年10月31日, メキシコ ⋅ ☁️ 27 °C

We hadden een flinke reisdag vandaag, maar onderweg hadden nog een boottocht door een kloof heen. Al snel zagen we een aantal krokodillen, maar we zagen ook diverse vogels zoals bijvoorbeeld de pelikaan. De kloof zelf was ook prachtig, waar we zeker op de terugweg flink doorheen sjeesten.もっと詳しく

• 日8
    • 2023年11月1日水曜日 10:27
    • ☁️ 15 °C
    • 海抜: 2,275 m
    • メキシコChamula16°46’57” N  92°41’34” W

Chamula

2023年11月1日, メキシコ ⋅ ☁️ 15 °C

We gingen naar Chamula, waar voornamelijk inheemse bevolking woont. Aan de klederdracht kan je exact zien of iemand getrouwd, weduwe of alleenstaand was. En die mocht je eigenlijk niet op de foto zetten, ze geloven namelijk dat daarmee een stukje van je ziel gevangen wordt genomen. Maar 'een straatbeeld waar toevallig mensen op staan' mag dan weer wel.
    We liepen als eerst langs de begraafplaats, waar het behoorlijk druk was. Veel families bezoeken met Día de Muertos het graf van hun overleden dierbare. Ze maken het graf schoon, ze versieren het graf, ze drinken een drankje met elkaar, er speelt een bandje en ze hebben het gezellig met elkaar. Eigenlijk is dit gedeelte van Día de Muertos morgen, maar aangezien er gedronken kan worden, beginnen ze maar alvast. Het leven wordt gevierd.
    Daarna gingen we naar een kerk, die de Kippenkerk wordt genoemd. Hier verenigen oude Maya tradities zich met het christelijk geloof. Het belangrijkste figuur van deze kerk is niet Jezus, maar Johannes de Doper. Overal in de kerk liggen dennennaalden, branden kaarsen en wierook, er speelt een bandje en is het druk. In de kerk worden ook ceremonies gedaan en bij het uitdrijven van een kwade geest (ziekte) is er ook wel eens een onfortuinlijke rol voor kippen weggelegd. Buiten, vlak voor de kerk, wordt met buskruit harde knallen gemaakt ter viering van de feestdag en het leiden van de overledenen naar de aarde.

• 日8
    • 2023年11月1日水曜日 13:55
    • ☁️ 17 °C
    • 海抜: 2,140 m
    • メキシコSan Cristóbal de las Casas16°44’14” N  92°38’14” W

Día de Muertos

2023年11月1日, メキシコ ⋅ ☁️ 17 °C

In San Cristóbal de las Casas hebben we ons eerst laten sminken als Catrina (symbool voor de Dag van de Doden, de dood is uiteindelijk voor iedereen) en als doodshoofd. Na een paar foto's, zijn we gelopen naar een uitzichtpunt. Het uitzicht werd jammer genoeg versperd door een aantal bomen. Via een paar markten zijn we even terug naar het hotel gegaan. 's Avonds dachten we dat er een optocht was, maar deze viel ons een beetje tegen. Uiteindelijk bleek het meer een wandeling door de stad van een aantal dansgroepen te zijn, die een optreden deden bij een aantal dodenaltaren (die dan wel weer leuk waren)..もっと詳しく

• 2023年11月2日木曜日 10:01
    • ☁️ 14 °C
    • 海抜: 2,127 m
    • メキシコChamula16°43’34” N  92°39’13” W

Panteón Municipal de San Cristóbal

2023年11月2日, メキシコ ⋅ ☁️ 14 °C

De tweede begraafplaats en deze is weer volledig anders dan die van gisteren. Om geen graf hoeven te graven, bouwen ze hier doorgaans huisjes op de graven. Dat kost namelijk minder moeite. Het graf bouwen of aankleden mag je doen hoe je het zelf wilt en sommige graven hebben zelfs een elektriciteitsaansluiting. De begraafplaats is enorm, doorgaans worden graven ook niet geruimd. Maar tussen het enorme terrein en de gebouwtjes door, was het nog steeds (redelijk) druk vanwege Día de Muertos en zeker ook kleurrijk.もっと詳しく

• 2023年11月2日木曜日 12:13
    • ☁️ 16 °C
    • 海抜: 2,249 m
    • メキシコLa Era16°45’53” N  92°44’2” W

Zinacantán

2023年11月2日, メキシコ ⋅ ☁️ 16 °C

De derde begraafplaats zit qua gevoel tussen de eerste en de tweede in. Ook deze is voornamelijk voor de inheemse bevolking, maar dan een andere indianenvolk als die van gisteren. Het is bovenop een berg gebouwd, zodat de doden dichterbij de hemel zijn. We moesten het laatste stuk lopen, dus dat was nog even een flinke klim. Het graf zelf is vaak een heuveltje en aan de kopse kant staat dan een kruis, steen of huisje. Ook hier zaten mensen op en rondom heen. Kinderen speelden op en tussen de graven, sommige mensen waren dronken, er speelde een bandje, er werd friet gebakken op de begraafplaats en er werden andere lekkers verkocht. En ook hier werden offers gegeven aan de doden, wat ze met leven lekker vonden zoals cola, maïs of suikerriet. En de heleboel was flink versierd met kleurige bloemen. Het blijft een apart beeld.

Beneden aan de berg in het stadje Zinacantán hebben we nog twee kerken eventjes bekeken, wat er toch wel anders uitziet als dat we kennen in West Europa. Wel gewoon nog een kaarsje gebrand.

De (late) lunch hadden we bij een kleinschalige restaurant annex winkel. Het zag er authentiek uit en het eten smaakte goed.

• 2023年11月2日木曜日 16:50
    • ☁️ 15 °C
    • 海抜: 2,188 m
    • メキシコSanta Cruz16°44’17” N  92°37’34” W

San Cristóbal de las Casas

2023年11月2日, メキシコ ⋅ ☁️ 15 °C

We zijn nog naar een uitzichtpunt gelopen, een andere dan gisteren. We dachten even dat we de beklimming weer deden voor het kerkje bovenop, maar uiteindelijk toch nog wel een aardig uitzicht.
    Weer terug in het centrum nog wat rondgelopen bij de dodenaltaren en dergelijke.もっと詳しく

• 日11
    • 2023年11月4日土曜日 8:59
    • ☁️ 19 °C
    • 海抜: 1,548 m
    • グアテマラRío Pampatín14°44’25” N  91°12’33” W

Meer van Atitlán

2023年11月4日, グアテマラ ⋅ ☁️ 19 °C

Met de boot vaarden we over het Meer van Atitlán naar het begin van een wandeling. Tijdens de wandeling hadden we mooie uitzichten over de vulkanen rondom het meer.
    De boot bracht ons weer bij ander dorpje, waar een dame van daar vertelde over kledinggebruiken. Zoals als je riem zichtbaar is als dame dan ben je vrijgezel, is de riem niet zichtbaar dan ben je getrouwd. Ook gingen we naar de zoon van Jezus, met offers in de vorm van bijvoorbeeld drank en sigaretten, kan je een gunst aan hem vragen. Na even over de markt rondgelopen te hebben zijn we weer teruggevaren naar Panajachel, vanwaar we naar Antigua gereden zijn.もっと詳しく

0いいね

• 日12
    • 2023年11月5日日曜日 8:04
    • ☁️ 16 °C
    • 海抜: 2,147 m
    • グアテマラCerro Chino14°23’20” N  90°36’35” W

Volcán Pacaya

2023年11月5日, グアテマラ ⋅ ☁️ 16 °C

We hebben Volcán Pacaya beklommen van 1.680m naar 2.500m. Guatemala heeft ruim 37 vulkanen en dit is één van de meest actieve. Jammer genoeg hadden we met de klim door de mist geen uitzicht. Na ruim een uur lopen kwamen we bovenaan bij het lavaveld wat ontstaan is bij de laatste uitbarsting van 2021. Er zijn ook nog resten zichtbaar van een uitbarsting uit 2014. We liepen uiteindelijk naar de krater die op sommige plekken nog in contact staat met de magmakamer. Daar komt rook en warmte vanaf, waarmee je marshmallows kunt roosteren (wat we ook gedaan hebben). Het is apart om daar rond te lopen, in het zwarte lavaveld. Gelukkig was de mist een klein stukje opgetrokken.もっと詳しく

• 日12
    • 2023年11月5日日曜日 11:55
    • 🌧 22 °C
    • 海抜: 1,532 m
    • グアテマラParque Central Antigua Guatemala14°33’23” N  90°44’3” W

Antigua

2023年11月5日, グアテマラ ⋅ 🌧 22 °C

Antigua is in 1543 door de Spanjaarden (onder een andere naam) gesticht en het werd de hoofdstad. Na een aardbeving in 1774 lag de stad volledig in puin en de Spaanse regering besloot de hoofdstad over te brengen naar Ciudad Guatemala. Zo werd de stad La Antigua genoemd, wat 'de oude (hoofdstad)' betekent.
    De oneffen geplaveide straatjes hebben we getrotseerd om ruïnes en oude gebouwen te bekijken. We zijn ook nog naar een uitzichtpunt over de stad gegaan, wat prachtig was. We waren per ongeluk via de avontuurlijke route heengegaan, maar we hebben de bestraatte versie maar teruggenomen.

• 日14
    • 2023年11月7日火曜日 9:37
    • 🌧 23 °C
    • 海抜: 598 m
    • ホンジュラスQuebrada Sesesmil14°50’23” N  89°8’31” W

Copán Ruinas

2023年11月7日, ホンジュラス ⋅ 🌧 23 °C

De maya-stad hier heeft niet echt indrukwekkende hoge piramides, maar wel stèles. Dat zijn een paar meter hoge beelden, met daarop een afbeelding van de koning. Om de vijf jaar kwam er een nieuwe, met daarop een andere levensfase danwel regeerperiode. Het regende jammer genoeg bijna de hele tijd. Hierdoor verviel onze uitgekozen vervolg-activiteit, maar gingen we wel naar de bij deze ruïnes behorende museum. Hierin stonden enkele mooie exemplaren van beelden en dergelijke, maar ook een nagebouwde tempel, met de vermoedelijke kleurgebruik uit de tijd van de Maya's.

Ze zijn bezig met het terug krijgen van de papegaaien (geelvleugelara) hier in het wild. Ze worden gefokt en uitgezet. Door het bijvoeren hopen ze dat de papegaaien hier blijven, zodat ze (voor nu) beter beschermd kunnen worden. Dit om zo goed mogelijk te kunnen voorkomen dat mensen ze wederom vangen om te verkopen als huisdier. We hebben er een aantal gezien; het blijven prachtige dieren.

• 日14
    • 2023年11月7日火曜日 15:33
    • 🌧 22 °C
    • 海抜: 553 m
    • ホンジュラスAgua Caliente14°59’30” N  89°7’58” W

Warmwaterbronnen

2023年11月7日, ホンジュラス ⋅ 🌧 22 °C

Ook een tweede activiteit ging niet door vanwege de regen, maar gelukkig konden we nog switchen. We gingen nu maar naar warmwaterbronnen. De weg ernaartoe was genoeg voor een aantal om in paniek te raken (veel regen van de afgelopen tijd + zandwegen = modderwegen).
    Door natuurlijke activiteiten heb je hier water van 90 °C, wat in het begin stinkt naar zwavel (rotte eieren lucht). Er is ook een riviertje met koud water, waarmee het gemengd wordt. Je hebt hier dus een aantal verschillende baden, met verschillende temperaturen van zo'n 20 tot 40 °C. En dat in het midden van de jungle. Was wel even heerlijk...

• 日15
    • 2023年11月8日水曜日 14:07
    • 🌧 26 °C
    • 海抜: 81 m
    • グアテマラQuirgua Acheological Park15°16’22” N  89°2’26” W
    Een prachtige (en heilig voor de maya's) boom, met een maya-gebouw onuitgegraven onder een heuvel

Quiriguá

2023年11月8日, グアテマラ ⋅ 🌧 26 °C

We hadden een extra stop bij het Mayastadje Quiriguá, wat op z'n hoogtepunt zo'n 8.000 inwoners had. Netals Copán hadden ze van hun koningen om de vijf jaar stèles gemaakt, metershoge beelden van de koning. Ze waren wel een stukje groter, de hoogste was zo'n tien meter. Er stonden een aantal hele mooie beelden (kanten) tussen. Ook waren hier een aantal geweldige bomen tussen, zo midden in de jungle. We zijn helemaal lekgestoken en daarbij ben ik ook nog meermaals gebeten door rode mieren op mijn voeten. Ondanks dat deze Maya-site de moeite waard is voor zijn stèles, komen hier maar een handjevol toeristen. Het ligt ver weg van bijvoorbeeld het vliegveld, dus alleen rondreizende toeristen zoals ons komen soms langs.もっと詳しく

• 日16
    • 2023年11月9日木曜日 13:38
    • 海抜: 22 m
    • グアテマラLívingston15°49’32” N  88°44’59” W

Boottocht naar Livingston

2023年11月9日, グアテマラ ⋅ ☀️ 29 °C

Op weg naar het ontbijt, zagen we voor het eerst ons huisje op palen waar we hebben geslapen. We kwamen gisteren namelijk aan in het donker.

We maakten een boottocht, in dit gebied is het overgrote gedeelte alleen maar per boot bereikbaar. Zo ook de stad Livingston, waar we uiteindelijk geweest zijn. Deze stad was niet veel bijzonders, maar de muziekband van nazaten van ontsnapte slaven was wel leuk. Onderweg kwamen we langs een fort, wat gebouwd is voor bescherming tegen piraten. Ook vaarden we langs veel natuurgebied, en daarmee zagen we ook schildpadden, leguanen en veel vogels. Een prachtige en heerlijke boottocht.もっと詳しく

• 2025© FindPenguins
  • 当社について