• Dunedin

2 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 15 °C

✨ Náš den v Dunedinu ✨
    Začali jsme den na světovém unikátu! ✨
    Naší první zastávkou v Dunedinu byla Baldwin Street, která je oficiálně nejstrmější ulicí světa. 🚶‍♂️🚶‍♀️

Se sklonem až 35 % je to místo, které vám dá pořádně zabrat, pokud se rozhodnete vyjít až na vrchol. Ale ten výhled a pocit, že jste zdolali něco tak jedinečného, za to rozhodně stojí! 🏞️

Dále jsme pokračovali v klidném tempu a vydali se objevovat krásy tohoto zajímavého města. Dunedin, známý svou evropskou architekturou a historickým nádechem, nás hned přivítal jedinečnou atmosférou.

💡 Co jsme podnikli:

Nejprve jsme navštívili místní Otago Museum, které je skvělé nejen svou expozicí, ale i volným vstupem – ideální začátek dne! 🏛️

Pak jsme zamířili do nádherných Čínských zahrad, kde jsme si užili klidnou procházku v dokonalé harmonii přírody a architektury. 🌸

Samozřejmě jsme si prošli i samotné město – konečně trocha evropského stylu na Novém Zélandu! Historické budovy a starší architektura nám připomněly domov. 🏘️

A pak to přišlo… trošku smůly na závěr:

Měli jsme v plánu navštívit Larnach Castle, ale vstupné jen do zahrad nás odradilo (ne vše je v rámci low-cost cestování možné 🙃).

Pokusili jsme se to vyvážit výhledem z vyhlídky, ale cesta byla zavřená. Takže když máte den, kdy to prostě není podle představ, nezbývá než se tomu zasmát a brát to s nadhledem.

Záchrana dne? Naše poslední zastávka – Nugget Point! 🌊
    Tohle místo nás naprosto uchvátilo. Divoké útesy, maják tyčící se nad oceánem a pohled na nekonečné moře plné skalních výběžků, které vypadají jako „nuggety“. Tenhle výhled všechno zachránil a ukončil den přesně tak, jak jsme si přáli – nádherně. 🗺️
    Baca selengkapnya