• Queenstown

8 dicembre 2024, Nuova Zelanda ⋅ ☁️ 12 °C

✨ Další den po stopách Pána prstenů ✨

Dnešní dobrodružství jsme opět věnovali ikonickým místům, která si zahrála v trilogii Pán prstenů. Po ranní kávě, snídani a praní prádla jsme čekali, až se počasí trochu umoudří. A když se kolem poledne déšť roztrhl, mohli jsme pokračovat v objevování Středozemě! 🌦️

💡 První zastávka: Lake Alta
    Ledovcové jezero Lake Alta nás okouzlilo svou nádhernou polohou uprostřed lyžařského střediska Remarkables. Toto místo bylo použito ve scéně, kde Společenstvo prstenu vyběhlo po bitvě Gandalfa s ohnivým démonem Balrogem z hory Morie, která se však nachází jinde na severu Jižního ostrova.
    Bylo úžasné stát tam, kde se natáčel jeden z našich oblíbených filmů! 🏔️

💡 Deer Park Heights? Raději ne.
    Naším dalším plánem bylo navštívit Deer Park Heights, kde běželi Warg Riders při útoku na rohanské jezdce. Místo má úžasné výhledy a skvělou filmovou historii, ale cena vstupu 55 NZD na osobu nám přišla opravdu vysoká, takže jsme si nakonec tuto zastávku odpustili. 🙃

💡 Závěr dne: Kawarau River
    Odpoledne jsme pokračovali směrem na Cromwell a zastavili se u řeky Kawarau, která ve filmech hrála roli Brány Argonath. I když ikonické sochy králů tady nenajdete, pohled na divokou řeku a okolní skály vám filmovou scénu okamžitě připomene. 🌊

I přes menší změny v plánu to byl další skvělý den naší výpravy po Středozemi. Máte také své oblíbené lokace z filmů, které byste chtěli navštívit? 👇
    Leggi altro