FindPenguins
    • Pomoc/Obsługa
    • Śledź nas
  • Zapisz się
  • Cristina GyllenskiöldAustralien och Nya ZeelandPodróżnik
    • Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
    • Dzielić
    • Dzień 8
    • niedziela, 22 października 2017 22:40
    • ⛅ 13 °C
    • Wysokość: 39 m
    • AustraliaVictoria Square Tram Stop34°55’44” S  138°35’58” E
    Vårt första möte med en koala
    Kängurufamilj1Det strävsamma gamla paret!1Stalagtiterna är märkvärdigheten här, men allt är sevärt

Koalor och kängurus

22 października 2017, Australia ⋅ ⛅ 13 °C

På KI växer mycket euqalyptus och dessutom av en sort som koalor äter (den enda sort de äter). Därför kan man här och där se små ulliga bollar högt upp i träden. De är rätt långsamma djur och de är pungdjur. De äter sina blad c:a 4 av dygnets timmar och resten sover de. Bladen är svårsmälta och koalan har ett avancerat matsmältningssystem med flera magar men till skillnad från kor så producerar de ingen miljöskadlig gas. Det tar 200 timmar för maten att passera matsmältningssystemet. Därav detta stora sömnbehov.

Kängurus är lättare att upptäcka även om de har kamouflagefärg och vi såg flera små familjegrupper.

Allt var inte djur som vi tittade på. En stenformation överst på en klippa var fantasieggande. Vi avslutade rundturen vid en ödslig fyrplats där vi sedan vandrade ner till de rytande vågorna för att se en ’arch’ med stalagtiter.

En upplevelserik dag!
    Czytaj więcej

Zobacz tłumaczenie
    Elsegerd Wikholm

PodróżnikDet strävsamma gamla paret!Det ser svalt ut. (Samma dag reste vi till ett 22 gradigt Dubrovnik.)

28.10.2017Odpowiedz
    Elsegerd Wikholm

PodróżnikStalagtiterna är märkvärdigheten här, men allt är sevärtWOW!

28.10.2017Odpowiedz
    0 lajki