• Bay of Islands

10 ноября 2017 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 15 °C

Fredag 10/11

Sista strandhugget för den här resan, i morgon stiger vi av för gott i Auckland.

Lugn morgon för oss innan vi tog livbåten in till Paihia, huvudort i Bay of Islands. Bay of Islands är, som namnet anger, en vik med en massa öar. Vid ebb är det 145 öar och vid flod 144 stycken. Öar och öar, de flesta skulle vi kalla kobbar eller skär och många av dem är mindre än vår båt. Vackert är det i alla fall.

Först hittade vi ett fikaställe m wi-fi och skötte om mail och blogg. Orten är liten och vi avstod från en vandring på totalt en mil till ett spektakulärt vattenfall och tillbaka. Höften kommer fortfarande ihåg nerförbacken i Wellington (som jag i dag lärde mig är NZs huvudstad) så det fick bli promenad på slät mark. Det var en marknad med (konst-)hantverk som vi strosade runt på. Vi misstänker att den uppstår de dagar kryssningsfartyg lägger till för varorna var över lag anpassade för amerikansk smak eller i alla fall inte för vår.

Vi tog färjan till Russel, en annan ö, och där strosade vi runt innan vi hittade en restaurang som föll oss i smaken. Mycket bra mat! Henrik tog en av sina klassiker: fish & chips, och jag tog en ankpate m syrliga tillbehör.
    Lite mer internet och sedan tog vi båt-buss-livbåt tillbaka.

Under middagen höll kaptenen ett litet avskedstal och nämnde för första gången antal insjuknade i maginfluensa vilket var 200 och konstaterade samtidigt att det var nästan 20 gånger fler som hållit sig friska.

Bagaget skulle lämnas utanför hytten klockan 22:00 så vi hoppade över showen och packade i stället.