• Rijksmuseum
    Het melk meisjeVid en av tavlorna abonnerade två kvinnor på bästa platserna för att måla av alstretLampor som rörde sig som maneterBroodpudding med ätlig blomma - riktig rejäl nederländsk husmanskostBAT FK.23 Bantam - ett brittiskt jaktflygplan som tyvärr blev färdigt för sent för WW1GPS Tracking av besöket - inte konstigt att fötterna blev trötta

Tisdag 18/4 Rijksmuseum

April 18, 2023 in the Netherlands ⋅ 🌬 12 °C

Med hjälp av Amsterdams motsvarighet till sl.se kunde vi ta spårvagn nästan från dörr till dörr. Logistiken på museet fungerade bra, det var bara att följa den blå linjen på golvet för att komma till Vermeer-utställningen .

Vi var inte ensamma! Upplevelsen grumlades något av trängseln kring varje målning men med mycket tålamod och lite armbågar fick vi möjlighet att se tavlorna på nära håll. Vermeer var otroligt duktig på att måla olika material. Tygerna såg verkliga ut och det var viktigt för köparna eftersom det var lyx och status att ha dyra tyger.

Efter drygt en timme gick vi in i den delen av huset som hade permanenta utställningar. Dock först en paus för tidig lunch.

Museer är tröttande så vi riktade in oss på Rembrandts Nattvakten samt det enda flygplanet i samlingarna. På vägen dit gjorde vi några nedslag till.