• Hop-on-hop-off

November 25 in Japan ⋅ ☁️ 11 °C

Grå moln och regn från och till hela dagen men endast lätt regn. I dag skulle vi åka en lokaltågs-slinga som passerar det mesta en turist behöver besöka.

Första turen gav oss en känsla av hur det kan vara i rusningstid. Vi klämde oss in i vagnen och sedan klämde sig ännu fler in. Jag behövde inte hålla mig i stropp eller stång, jag var så väl inpackad att jag inte kunde röra mig.

I och med regnet gick vi mindre än vad som var tänkt och åkte mer lokaltåg. Trots det kom vi upp i mer än 20.000 steg!

Vi strosade gata upp och gata ner mellan tågresorna. Lunchen var på ett större hål i väggen där vi så småningom alla fick plats. Menyn bestod av gyoza, gyoza, gyoza och tillbehör. Väldigt gott och en personal som höll högt tempo.

Vi såg också den berömda hunden Hachiko.
    Det fanns en hund som varje dag gick till stationen och mötte sin husse när han kom från arbetet. När husse dog fortsatte hunden att vänta vid stationen i nio år tills även han dog. Folk kom med godsaker till honom under väntandet. Han blev berömd och framhålls som en förebild för lojalitet och hängivenhet, dygder som är mycket uppskattade i Japan.

Rundan avslutades på stadshusets högsta våning, nummer 45, där vi njöt av pianospel, utsikt och souvenirbutik.

Kvällens avskedsmiddag ägde rum på en restaurang som serverar typ sukiyaki och så mycket att dricka som man vill. Detta koncept är vanligt vid Kick off och andra företags-event men där var också mer vanliga gäster. Dryckerna var inte särskilt alkoholhaltiga så vi drack desto fler. Vi beställde via en app och ibland blev det fel så vi hade många glas på bordet till slut.

Efter detta festande gick vi givetvis och sjöng karaoke vilket för vår del blev allsång.