• Eerste dag onderweg

Aug 19–20 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 22 °C

Vandaag verlaten we Bishkek, maar eerst nog "snel" langs de supermarkt om op een "georganiseerde" wijze het "hoognodige" in te slaan, zodat we de komende dagen kunnen overleven. Dit was niet zo'n succes.

Vervolgens pikken we de auto op, een mooie witte 4x4 met daktent, en na een duidelijke waarschuwing voor de kirgische autobestuurders gaan we dan eindelijk op pad. We merken al snel dat de verkeersregels in Kirgizië eerder verkeerssuggesties zijn.

Na een stukje rijden vinden we een mooi plekje bij een meertje met wilde paarden, waar we besluiten onze tent voor de nacht op te zetten. Ondanks de vele mogelijkheden om vogels te spotten werd Ben eerder afgeleid door een groepje mannen die 500 meter verder een auto uit de slijk aan het duwen waren. Opletten waar we rijden dus!

We koken een pastasaus, maar doordat Ben het zakje peper in de saus heeft laten vallen is die eerste maaltijd al direct pittig! We sluiten de avond af met een spelletje 421 en worden tot slot door de regen in onze tenten gedreven.