Love you, bye!
August 17 in Belgium ⋅ ☁️ 21 °C
Afspraak op Zaventem!
Na een hectische ochtend (Tosh moest zijn internationaal rijbewijs nog gaan ophalen bij de gemeente) ontmoeten we Ben en Emma (vanaf nu Bemma genoemd) op de luchthaven om samenRead more
Bishkek
August 18 in Kyrgyzstan ⋅ ☀️ 29 °C
Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië. Na een kort nachtje beginnen we aan onze acclimatisatiedag! We nuttigen een lekker ontbijtje en gaan naar de osh bazaar, de ideale plek om het dagelijks leven opRead more
Eerste dag onderweg
Aug 19–20 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 22 °C
Vandaag verlaten we Bishkek, maar eerst nog "snel" langs de supermarkt om op een "georganiseerde" wijze het "hoognodige" in te slaan, zodat we de komende dagen kunnen overleven. Dit was niet zo'nRead more
Kochkor & Kol Ukok
August 20 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 13 °C
Na een stormachtige nacht pakken we ons boeltje in en rijden verder richting Kochkor. In dit kleine stadje regelen we onze tweedaagse paardentocht naar het Soň-Köl meer — maar niet voor we nogRead more
Paardentocht naar Soň-Köl - dag 1
August 21 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 12 °C
Vandaag start onze eerste echte paardentocht!
We krijgen elk een paard toegewezen en vertrekken zonder enige uitleg. Is het door een veronderstelling dat iedereen kan paardrijden (wat in KirgiziëRead more
Paardentocht naar Soň-Köl - dag 2
August 22 in Kyrgyzstan ⋅ ☁️ 9 °C
We staan op tijd op om aan onze tweede dag te beginnen!Het weer valt vandaag wat tegen, maar na regen en hagel komt zonneschijn!
Vandaag steken we de bergen over via een rotsig en steil pad, waarbijRead more
Soň-Köl...eindelijk!
Aug 22–23 in Kyrgyzstan ⋅ ☁️ 8 °C
We zijn er, Soň-Köl!
Na zo'n 10 uur op een paard te zitten, verspreid over 2 dagen, kunnen we met een gerust hart zeggen dat dit even intensief is als wandelen!
We komen aan bij onze gastvrouw,Read more
Naryn
August 23 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 18 °C
Na onze paardentocht reizen we verder naar Naryn, een klein stadje. Hier verblijven we bij een superlieve familie wiens vijfjarig zoontje al direct met ons wilt voetballen en waterspelletjes spelen!Read more
De tocht naar Köl-Suu
August 24 in Kyrgyzstan ⋅ ☀️ 8 °C
Na het koude weer bij Soň-Köl, worden we in Naryn wakker met een stralende zon en warm weer.
We zijn vroeg uit de veren, want vandaag trekken we verder zuidwaarts naar Köl-Suu, een meer op 3500 mRead more
Köl-Suu
Aug 24–25 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 6 °C
Na een pittige 2 uur wandelen worden we beloond met het zicht op één van de mooiste meren die we ooit gezien hebben. Instant beseffen we dat de hele rit naar dit afgelegen meer de moeite waardRead more
Eagle hunters in Bokonbayevo
Aug 25–26 in Kyrgyzstan ⋅ 🌙 17 °C
Na een dagje rijden komen we aan bij het Issyk Kul meer.
De temperatuur is hier duidelijk enkele tientallen graden warmer dan aan het Köl-Suu meer! We hebben ons gisterenavond bij aankomst aan deRead more
Skazka Canyon
August 26 in Kyrgyzstan ⋅ ☀️ 19 °C
Na de indrukwekkende vogelshow vinden we een leuk strandje met parasolletjes waar we even afkoeling zoeken met een ijsje!
Vervolgens rijden we door naar de Skazka Canyon, ook wel bekend als deRead more
Barksoon waterval
August 27 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 13 °C
We worden opnieuw met stralend weer wakker en rijden langs het Issyk-Kul meer verder richting het oosten om de Barksoon waterval te gaan bewonderen.
We beginnen vol goede moed aan onze wandeling (700Read more
Een dag vol hoogtepunten
August 28 in Kyrgyzstan ⋅ ☀️ 27 °C
Vandaag was een dag vol hoogtepunten! Alweer worden we wakker onder een stralende hemel met aangename temperaturen. Ons ochtendritueel (zwemmen in het meer, ontbijten, klaarmaken) krijgt een extraRead more
Ala Kul - Dag 1
August 29 in Kyrgyzstan ⋅ ☀️ 18 °C
Afstand: 14,2 km
Hoogtemeters: 855 m stijgen, 20 m dalen
Hoogte: van 2109 m naar 2958 m
DE ERVARING
Vandaag starten we de populaire Ala Kul-trek waarbij we gedurende 3 dagen de bergenRead more
Ala Kul - Dag 2
August 30 in Kyrgyzstan ⋅ ☁️ 9 °C
Afstand: 18,5 km
Hoogtemeters: 1033 m stijgen, 1469 m dalen
Hoogte: van 2958 m naar 3930 m naar 2513 m
DE ERVARING
Dag 2 is een pittige dag! Over een afstand van 18,5 km stijgen we eerstRead more
Ala Kul - Dag 3
August 31 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 14 °C
Afstand: 19,7 km
Hoogtemeters: 250 m stijgen, 926 m dalen
Hoogte: van 2513 m naar 1843 m
DE ERVARING
Op dag 3 wandelen we op het gemakje naar beneden, hoewel dit met stijve en vermoeideRead more
The Nomad Village
September 1 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 16 °C
We zijn aan de laatste etappe van onze reis door Kirgizië aangekomen: The World Nomad Games 2026, de Olympische spelen van Centraal-Azië!
We bezoeken eerst de Nomad Village in de bergen, waar elkRead more
The World Nomad Games 2026
Sep 2–3 in Kyrgyzstan ⋅ ☁️ 13 °C
Vandaag gaan de competities van start!
De ochtend start met Kokpar, een sport uit Kazachstan waarbij twee teams te paard het tegen elkaar opnemen en moeten proberen het karkas van een geit op hunRead more
Samarkand, het Rome van Centraal-Azië
September 4 in Uzbekistan ⋅ ☀️ 23 °C
Na 4 uur rijden, 1 uur vliegen en een busrit van 4 uur komen we 's nachts eindelijk aan in Samarkand, de parel van de Zijderoute!
Na een kort maar goed nachtje in een luxehotelletje - mag ook wel eensRead more
Samarkand
September 5 in Uzbekistan ⋅ ☀️ 24 °C
Vandaag zijn we vroeg uit de veren om Shah-i-Zinda te bezoeken, de historische necropolis waar de neef van de profeet Mohammed zou zijn begraven. Toegegeven, we kenden niemand van de bekende mensenRead more