• Via HK naar huis

November 26, 2023 in Hong Kong ⋅ 🌙 22 °C

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt naar het vliegveld en vliegen met Cathay naar HK toe. Aangezien ons vluchtschema is omgegooid hebben we een lange overstap. We nemen de trein naar de stad. Het is zondag en het is druk, megadruk. Overal zitten vrouwen op de grond te kletsen, kaarten en te zingen. Dit is de enige dag dat de hulpen van welgestelde expats en inwoners van HK vrij zijn. Ooit uit protest begonnen is het nu een vaste vrijetijdsbesteding geworden.

Wij willen tegen zonsondergang de tran naar Victoria Peak nemen, daar schrikken we van de rijen. Na een half uur kunnen we toch naar boven, waar we een prachtig uitzicht hebben over de vele verlichte wolkenkrabbers van de stad. Weer beneden varen we met de Star Ferry naar Kowloon om de skyline van HK te aanschouwen. Hier komt onze reis ten einde. We kunnen terugkijken op een mooie reis door Vietnam, al waren veel plekken voor ons te toeristisch. We gaan zeker nog eens terug, maar zullen dan zelf per auto het noorden verkennen.