• Yellowstone: Het borrelt overal

12. maj 2024, Forenede Stater ⋅ ☀️ 19 °C

De volgende ochtend ontbijten we in de Old Faithful Inn, het oudste hotel van het park. Service in het restaurant gaat op hiërarchie, eerst krijg je van iemand water, de volgende neemt je bestelling op en serveert uit. Er loopt ook nog iemand rond die de leiding heeft. We moeten lang wachten voor we ons ontbijt van het buffet kunnen halen. Het ontbijt is een kopie van gisteren en doet ons goed smaken. Daarna rijden we naar het Black Sand Basin, waar een kleine geysers constant water een paar meter de lucht in spuit. Water stroomt over geel, oranje gekleurde ritsen de rivier in.

We vervolgen onze weg naar de Great Spring, daar verspert ogenschijnlijk een bison het wandelpad. Dat blijkt mee te vallen, iedereen durft gewoon niet. De bison doet zijn ding en wij ook, dus van gevaar is geen sprake. Deze bron is een van de grootste ter wereld en heeft azuurblauw water, met oranje randen door algvorming. Het zicht wordt wat belemmerd door de vele stoom die de warmwaterbron produceert, maar het is een indrukwekkend gezicht.

Bij de Fountain Paint Pots borrelen roze modderpoelen en zien we de laatste geysers van ons bezoek aan Yellowstone. Op de vlakte beneden graast een kudde bisons.