• Baby Taj Mahal

10 Oktober 2024, India ⋅ ☀️ 31 °C

De Baby Taj Mahal ofwel de Tomb of I'timād-ud-Daulah is een mausoleum welke tussen 1621 en 1628 is gebouwd. Ook deze tombe is gemaakt van wit marmer en heeft vier minaretten. Zowel van buiten als binnen doet de graftombe niet onder voor zijn grote zus verderop.

Onze sandalen moeten al een stuk voor de ingang uit, dus dat betekent dat we over de hete stenen verder moeten 😅. Het gebouw is net als de Taj Mahal symmetrisch en zodra je binnen staat kun je niet anders dan al het moois het plafond en de muren heen.

We nemen een tuktuk terug naar het Agra fort en gaan daar met de metro die net geopend is verder. Er wordt nog bijna geen gebruik gemaakt van de metro, dus het station en de treinstellen zijn bijna verlaten. De rust is een contrast met het verkeer buiten, dus we kunnen het iedereen aanraden 🤣.

Die avond eten we om de hoek bij het hotel weer heerlijk bij een Indiaas restaurant. Ook hier zijn weer geen andere gasten, wat het een beetje vreemd maakt. Ze zijn erg blij met de klandizie.
    Baca lagi