• Raften op de Pacuare rivier

May 14 in Costa Rica ⋅ ⛅ 28 °C

We eten een heerlijk, door de eigenaresse van de lodge zelfgemaakt, ontbijt en worden dan naar de startplaats van onze raftingtour gebracht. De omgeving is schitterend, zo ver je kunt kijken zijn er met jungle bedekte heuvels. Ertussen hangen her en der wat wolken. We worden begroet door het enthousiaste rafting team en met een oud busje denderen we de heuvel af naar de Pacuare Rivier.

De boot wordt uitgeladen en we hijsen ons in een zwemvest. Na wat uitleg over het raften gaan we op pad. De Pacuare is ooit door National Geographic in de top 5 van beste rafting locaties ter wereld gezet en dat is terecht. We beginnen met een aantal rustige stroomversnellingen. Onze kapitein zou met zijn uiterlijk en zware stem zo in Lord of the Rings passen en geeft waar nodig commando's.

Hoe verder we komen, des te wilder worden de stroomversnellingen en we vliegen door de lucht of duiken het water in. Zo grappig als hij is laat de kapitein de boot soms expres zijwaarts of achteruit de golven ingaan, zodat we extra nat worden. De jungle ontvouwt zich om ons heen, waardoor het allemaal erg indrukwekkend is. Er vliegen veel vogels rond, waaronder ijsvogels, en een hoop blauwe en gele vlinders.

Een paar keer varen we door een smalle canyon en langs grote rotsblokken. Ook vallen er soms watervallen in de rivier, waar we natuurlijk even onderdoor varen. Voor iedere stroomversnelling krijgen we informatie over wat ons te wachten staat.

Tijdens het laatste stuk wordt de rivier breder, het landschap vlakker en begint het even kort te regenen. Nat zijn we toch al, dus dat maakt niet echt uit. Later klaart het weer op en na 2.5 uur komen we aan in Siquirres, waar we een lekkere warme lunch geserveerd krijgen om 10.30 uur 😊. We kunnen terugkijken op een geweldige eerste rafting ervaring.