• Bananen en Caribisch Costa Rica

May 14 in Costa Rica ⋅ ☁️ 26 °C

Vanuit Siquirres rijden we verder naar naar Limon. Het is druk met vrachtwagens op de snelweg, o.a. met bananen van de bananenplantages van Dole en Chiquita. In Limon is ons aangeraden niet te stoppen, daar er veel drugs uit Colombia wordt doorgevoerd en het hierdoor niet veilig is.

Na Limon volgt de weg de Caribische Zee. We passeren via smalle bruggetjes verschillende rivieren. Rechts van ons strekt de jungle zich uit over de heuvels. Het wordt steeds toeristischer, we passeren verschillende kustplaatsen en het stikt van de hotels en restaurants.

Dit deel van Costa Rica wordt bevolkt door Jamaicanen, waardoor er een echte Caribische sfeer hangt. De Jamaicanen zijn hier gekomen toen eind 18e en begin 20e eeuw een spoorlijn is aangelegd van San Jose naar de kust. Ons hotel ligt iets voorbij Puerto Viejo. We hebben een huisje temidden van het tropisch woud.

Op 5 minuten lopen van het hotel ligt Playa Chiquita, een klein strand met palmbomen en een blauwe zee. Die avond genieten we van de Caribische keuken, die heel verschillend en meer pittig is dan de Costa Ricaanse.