• Tortuguero NP

5月18日, コスタリカ ⋅ ☀️ 28 °C

Die nacht hoost het urenlang hard, de volgende ochtend staat er veel water onder onze bungalow. We worden om 5.40 uur opgehaald door de watertaxi. Als je wat wilt ondernemen in Costa Rica moet je er vaak vroeg bij zijn. Niet alleen is het dierenleven zo vroeg actiever, maar wij gezien de temperaturen ook 😅. De wolken uit zee lossen net op en de zon komt tevoorschijn.

We gaan om 6 uur op pad met een kano en gids, een Amerikaan en een Duitse zitten voorin. We registreren ons eerst bij het kantoor van het park en varen dan door de brede kanalen van het park op zoek naar dieren. De dag begint goed met een toekan die in een boomtop zit.

Het uitgestrekte netwerk van kanalen in dit gebied is sinds de jaren 40 gemaakt om de houtkap te faciliteren. Gelukkig heeft men zich de belangrijkheid van de natuur gerealiseerd, waardoor er wen een einde kwam aan de houtkap en in 1970 het nationale park is opgericht. De natuur heeft zich in de laatste 60 jaar goed hersteld.

We stoppen regelmatig om verschillende vogels, een spider monkey, kaaimannen en leguanen te bewonderen. Onze gids kent het gebied goed en vertelt aan een stuk door vanalles over de dieren, de geschiedenis en zijn ervaringen. Later gaan we een rivier op die alleen voor niet gemotoriseerde boten is en daarna een nog klein riviertje. Grote bomen en palmen groeien aan de oevers. Op een gegeven moment kunnen we niet meer verder door een omgevallen boom en keren om.

Op de terugweg gaan we nog een klein riviertje op in een palmenbos. Het water is zowel helder als zo bruin als koffie. We zien nog verschillende vogelsoorten en rond 8.30 uur zijn we uitgegroeid. Dat is maar goed ook, want de zon is onverbiddelijk en de temperatuur is opgelopen tot 30 graden. De watertaxi brengt ons terug naar de lodge voor het ontbijt.
    もっと詳しく