• Aninga Lodge en Tortuguero deel II

18 maggio, Costa Rica ⋅ ☁️ 30 °C

Na onze kanotocht in het nationale park ontbijten we in de lodge en zitten we de rest van de ochtend aan en vooral in het zwembad. De temperatuur loopt ook vandaag weer op tot boven de 30 graden, als je zwemt blijf je daarna een hele tijd koel. Doordat de lodge midden in het oerwoud ligt, is er veel dierenleven te zien. Een aap steekt over het dak van de bar even over, een kolibrie snoept van de bloemen en vogels vliegen heen en weer.

In de middag laten we ons naar Tortuguero dorp varen, dat gaat in hoog yempo. Na de lunch wandelen we naar de ingang van het Tortuguero NP. We moeten vooral niet te laat terugkomen volgens de aardige vrouw aan de balie, want er zijn jaguars en je weet maar nooit. Op de Jaguar Trail zou je veel dieren moeten zien waaronder apen, luiaards en vogels. Die zijn vandaag niet thuis, we zien en horen helemaal niets. Ook is het oerwoud niet bepaald mooi. We lopen nog een stukje over het zwarte strand en houden het snel voor gezien. De hoge temperatuur werkt ook niet mee.

Eenmaal terug in het dorp vliegen de vogels ons om de oren en slingeren de apen door de bomen...... We varen terug naar de lodge, koelen af in het zwembad en eten een 3 gangen diner in het restaurant. We hebben de optie tussen vlees en vis voor het hoofdgerecht, maar allebei mag ook. Ze hebben zowaar stoofvlees, en dat is zo lekker dat een Belg hier trots op zou zijn 😄. Dat is een smakelijke verrassing.

Toeristen komen ook naar Tortuguero om schildpadden te zien die hier in de avond op de stranden eieren leggen. Wij vinden de manier waarop de toeristen worden meegenomen om dit te zien niet echt verantwoord en laten ze liever liever met rust.

Hoe het klinkt als de zon onder is hoor je in het filmpje zonder beeld. Krekels en kikkers genoeg.
    Leggi altro