• Ananassen en bananen

19 Mei, Kosta Rika ⋅ ⛅ 27 °C

Ook die nacht hoost het continu, blijkbaar is dit hier gewoon, maar de volgende ochtend schijnt de zon gewoon. We worden om 8.30 uur opgehaald en varen via Tortuguero dorp terug naar La Pavona.

Via allerlei onverharde wegen rijden we over het platteland van Costa Rica richting het westen. Hier vind je vooral grote akkers met ananassen en bananenplantages. De weg doorkruist een landingsbaan van een klein vliegveldje, dat hebben we nog niet eerder gezien. De oogst is in volle gang, grote vrachtwagens vol met ananassen zijn op weg naar de coöperatie, op de akkers worden ze in de hitte met de hand geoogst.

Via Saraquipi rijden we een stuk op de doorgaande weg en slaan dan af richting het noorden. Al snel wordt heb een stuk landelijke, eerst zijn er veel akkers met alweer ananassen. Op verschillende worden de jonge planten met de hand in de grond gedaan, wat een werk is dat. Daarna wordt het steeds heuveliger en rijden we door wat kleine dorpjes en maken de weidevelden met koeien plaats voor steeds meer bos.

Halverwege de middag komen we aan bij ons hotel, de Manquenque Ecolodge, niet ver van de grens met Nicaragua. Daar moeten we via de radio communiceren met de receptie, want we moeten per boot de rivier over. Deze bijzondere lodge lichten we toe in onze volgende blog.
    Baca selengkapnya