• Catarata del Toro en Blue Falls

21. toukokuuta, Costa Rica ⋅ ⛅ 25 °C

Vanuit Bocas Tapadas rijden we terug naar de hoofdweg en klimmen dan via kleine weggetjes tussen de vulkanen. Het is soms flink steil. Ze zijn net als overal de bermen aan het maaien, dat gebeurd met kantenmaaiers. Overal in Costa Rica gebeurt dit, op deze manier een een flinke klus. Onderweg zit er een grote leguaan midden op de weg te zonnen en lopen kinderen naar school toe. Overal waar we komen zijn altijd kinderen opweg van of naar school, waarschijnlijk gaan ze alleen een dagdeel.

Tegen de bergen hangen donkere wolken, maar het valt gelukkig mee en er valt nauwelijks regen uit. We stoppen bij de Catarata del Toro. Net als overal zijn de meeste watervallen prive bezit, deze wordt uitgebaat door een Nederlander. De waterval valt 90 meter in een oude vulkaankrater en is een van de hoogste watervallen van Costa Rica. Je kan helemaal tot beneden wandelen, maar wij besluiten dat de klim terug van 45 minuten te zwaar is, gezien we zo nog gaan wandelen. We bewonderen de waterval dus van boven.

500 meter verderop begint de wandeling naar de Blue Falls, dat zijn zes watervallen die zoals de naam al zegt blauw water hebben. We wandelen langzaam bergafwaarts en een gids begeleidt ons het laatste stuk (voor de "veiligheid") naar de waterval. Deze is inderdaad prachtig en heeft een poel blauw water aan de basis. De rivier stroomt daarna verder via een paar kleine watervalletjes.

Het water is zo blauw doordat het afkomstig is van de nabijgelegen Poas vulkaan. We klimmen weer omhoog en bezoeken nog een bredere waterval. De mooiste ligt na een lange afdaling midden in de jungle en valt een behoorlijk eind omlaag. Ook deze heeft een prachtig blauwe poel. Ondertussen is de temperatuur en vochtigheid behoorlijk opgelopen en de klim terug is ontzettend zwaar.
    Lue lisää