• Arenal vulkaan
    VogelspinDe was

Arenal

May 21 in Costa Rica ⋅ ⛅ 36 °C

Vanaf de watervallen van Bajos del Toro dalen we weer af naar de hoofdweg en rijden richting het westen. We stoppen nog voor de lunch, maar de kok heeft geen zin om quesadillas te maken en we eten maar een dik plak cake. Die smaakt trouwens prima. Niet veel later komt de vulkaankegel van de Arenal vulkaan tevoorschijn.

La Fortuna is een van de toeristische hotspots van Costa Rica. Je kan hier ziplinen, op hangende bruggen lopen, naar de hotsprings, raften, dieren spotten enz. enz. De plaats is erg geliefd bij Amerikanen, die er gerust een weekje vakantie houden. De plaats zelf is een aaneenschakeling van restaurants, winkels en touroperators. Vlug doorrijden dus naar ons resort, wat voorbij La Fortuna in het regenwoud ligt.

We krijgen bij het inchecken een speech van 5 minuten over alle ins en outs van het resort. Dit hebben we nog nooit meegemaakt, maar goed, hij doet zijn best 🤣. Onze kamer heeft een groot balkon en een prachtig uitzicht over de Arenal vulkaan, dus we klagen niet. Een tijdlang genieten we van het steeds veranderende uitzicht over de vulkaan, die deels in de wolken ligt. Deze is voor het laatst in 1968 uitgebarsten, maar wel deze kant op 😅.

Gezien het massatoerisme hebben wij niet veel te zoeken hier. We koelen af in het zwembad en 's avonds bij het diner zitten er inderdaad veel (luidruchtige) Amerikanen aan tafel. Onze kamer hangt vol met kleren die moet drogen, nadat ze in onze boomhut erg vochtig zijn geworden. Alleen onder airco drogen ze.