- Tunjukkan perjalanan
- Tambah ke senarai baldiKeluarkan dari senarai baldi
- Kongsi
- Hari 3
- Sabtu, 22 November 2025 5:55 PTG
- 🌙 24 °C
- Altitud: 874 m
Omanمحافظة شمال الشرقية22°39’18” N 59°4’56” E
De Oostelijke Hadjar bedwingen
22 November, Oman ⋅ 🌙 24 °C
Na onze lunch rijden we een stukje terug over de snelweg en gaan dan via een onverharde weg de bergen in. Het landschap is ontzettend kaal, we komen soms een boerderij of een dromedaris tegen. De weg begint daarna in een canyon via haarspeldbochten steil te klimmen. Gelukkig ligt er wel beton op de steile stukken. Een weg zo steil als deze hebben we nog nooit meegemaakt, de Tacoma kan het maar net aan (onze zenuwen ook). Uiteindelijk bereiken we toch de top op 2000 meter. Onder ons zien we de kust en het blauwe water van de Perzische Golf.
Boven is een hoogvlakte die lijkt op een Afrikaanse steppe. Kaal met hier en daar een boom, wat dorpjes, kuddes geiten en dromedarissen. We komen erachter dat we de navigatie verkeerd hebben ingesteld en hierdoor helaas wat zijn afgedaald. Blijkbaar waren er twee wegen omhoog, wij hebben de verkeerde gepakt.
Desalniettemin is het hier prachtig, dus we rijden lekker door. De weg gaat vanaf de hoogvlakte via verschillende valleien richting het zuiden. We dalen en stijgen continu. De bergen zijn erg grillig en steil. Af en toe komen we langs een boerderij. Ook staan er her en der graftombes (beehive tombs) van duizenden jaren oud.
In de verte zien we een groot dorp bovenop een berg liggen. Blijkt dat we heel ver naar beneden moeten, door Wadi Tiwi heen en weer helemaal omhoog. Het dorp is heel modern, er staan veel nieuwe huizen en een moskee, waar een groep mannen rondhangt. Net buiten het dorp komen we twee mannen tegen die een lekke band hebben en geen krik. Die van ons kunnen we ook niet vinden, gelukkig stopt er nog een auto die ze kan helpen.
Wij bereiken de laatste bergtop en kijken uit over de heuvels onder ons. De zon staat al laag aan de horizon, dus het is een prachtig tafereel. We dalen snel af en net voordat het donker wordt stoppen we in een klein dorpje en slaan ons kamp op. Wat verderop staat er nog een auto met een daktent. Al snel verschijnt er een jongeman die alleen het woord good kent en letterlijk overal met zijn neus bovenop gaat staan. Hij gaat dan lange tijd naar de buren, en komt dan weer terug. Hij bedoelt het vast niet slecht, maar zo in het donker is het niet prettig en we gebaren hem weg te gaan, wat hij ook doet.Baca lagi

PengembaraSpannende rit, maar met een prachtige zonsondergang. Zat die kerstverlichting bij de tent in de auto of hebben jullie die meegenomen van thuis? 🎅
PengembaraDie hebben we inderdaad meegenomen van huis 😊
PengembaraVroeg ik me ook al af
PengembaraHet is vroeg donker, dus zo kunnen we met wat licht buiten zitten