De-icing problemen en naar Fins beach
November 21, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 32 °C
We worden door een heel aardige Syrische Uber chauffeur naar Schiphol gebracht. Hij vindt het leuk dat we naar een Arabisch land gaan. Op Schiphol is het druk bij de check in van Oman Air, maar weRead more
Wadi Shab
November 22, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 32 °C
De zon gaat rond 6 uur op en dan is het snel licht. We ontbijten en genieten nog even van heb mooie uitzicht. Niet veel verderop ligt Wadi Shab, een van de vele oases die Oman rijk is. We starten onzeRead more
De Oostelijke Hadjar bedwingen
November 22, 2025 in Oman ⋅ 🌙 24 °C
Na onze lunch rijden we een stukje terug over de snelweg en gaan dan via een onverharde weg de bergen in. Het landschap is ontzettend kaal, we komen soms een boerderij of een dromedaris tegen. De wegRead more
Wadi Bani Khalid
November 23, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 30 °C
Kamperen blijft een hoop werk. De volgende ochtend ontbijten we, doen de afwas en klappen de tent in. Daarna rijden we naar Wadi Bani Khalid. De weg gaat weer eens heel stijl omhoog over een heuvelkamRead more
Wahiba Sands
November 23, 2025 in Oman ⋅ 🌙 29 °C
Vanuit Wadi Bani Khalid rijden we via wat dorpjes naar de snelweg. Oman kent vele snelwegen, allemaal 2 of 3 baans en je ziet er weinig verkeer. Je mag buiten de bebouwde kom meestal 100 rijden, op deRead more
Manah en kamperen in Nizwa
November 24, 2025 in Oman ⋅ ⛅ 26 °C
Die nacht waait het met vlagen erg hard, iets wat de woestijn eigen is. We worden dus letterlijk gezandstraald. De volgende ochtend is de wind gaan liggen en als we uit de tent klimmen zien we dat hetRead more
Nizwa fort en souq, internetproblemen
November 25, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 25 °C
We rijden de volgende ochtend via veel smalle straatjes naar het Fort van Nizwa. Net zoals veel steden heeft Nizwa een fort, welke in de 17e eeuw is gebouwd. Het fort bestaat uit twee delen, het fortRead more
Bahla fort en souq
November 25, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 29 °C
Vanuit Nizwa rijden we via de snelweg naar Bahla, een halfuur verderop. De oude stad is ommuurd en vanaf een heuvel kijken we mooi bij het binnenrijden van de stad op het grote fort. Deze stamt uit deRead more
Al Ayn Beehive tombs
November 25, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 24 °C
Vanuit Bahla gaan we weer de snelweg op en stoppen onderweg bij de Shell om te tanken. Benzine kost omgerekend 60 eurocent. Daar kun je nog eens een stuk voor rijden 🤣. We passeren wat ruigeRead more
Djebel Shams
November 26, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 14 °C
De volgende ochtend staan we om 6 uur op en rijden naar de Djebel Shams. Dit gebergte met de hoogste berg van Oman is een van de toeristische hotspots van het land. Langs de rand van de afgrond staanRead more
Helse nacht op de Djebel Shams
November 27, 2025 in Oman ⋅ ⛅ 10 °C
Tegen bedtijd was het al aardig druk met locals, zoals eerder gezegd doen de Omani dit graag in het weekend. Dat is hier vrijdag en zaterdag, aangezien het nu woensdag is vonden we het al raar.Read more
Misfat al Abriyeen
November 27, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 21 °C
Vanaf de Djebel Shams dalen we af naar de vallei aan de voet van de bergen. In Al Jiraydatva stoppen we even om naar een oude stad te kijken die aan de overkant van de droge rivierbedding ligt en doenRead more

Traveler
Wat zijn die waterschildpadden toch prachtig.
TravelerWat mooi allemaal!!