• Manah en kamperen in Nizwa

11月24日, オマーン ⋅ ⛅ 26 °C

Die nacht waait het met vlagen erg hard, iets wat de woestijn eigen is. We worden dus letterlijk gezandstraald. De volgende ochtend is de wind gaan liggen en als we uit de tent klimmen zien we dat het zand nat is. Niet van de regen, maar van het vocht. Er komen tijdens het ontbijt vijf dromedarissen langsgelopen. Ze zijn op het gemak aan het grazen. In de vallei naast ons steekt een kudde geiten over naar de duinen, maar ze bedenken zich en gaan weer terug.

We rijden de duinen uit en pompen de banden weer op. Het is twee uur rijden naar Manah, de weg is overwegend vlak en voert over kale vlaktes en tussen door vulkanen gevormde bergen door. Saai dus, met uitzondering van een dromedaris die achterop een pickup wordt vervoerd. Ook komen we langs een gigantische politieacademie.

In Manah wordt een stuk oude stad opgeknapt,deze is ommuurd door een stadsmuur met torens. Sommige huizen zijn al helemaal gerestaureerd met leem en hebben nieuwe daken gekregen. Ander huizen zijn nog vervallen, muren half afgebrokkeld en daken ingestort. Bij sommige huizen kun je naar boven en het dak op en kijk je uit over het oude centrum.

We rijden daarna naar de mall van Nizwa en eten een heerlijke maaltijd die we nauwelijks op kunnen. Bij de Lulu slaan we nog een keer veel boodschappen in. Alles wordt in stoffen tasjes voor je ingepakt, wel zo handig 😅. Nizwa is een grote uitgestrekte stad, gelukkig kunnen we op 10 minuten rijden rustig kamperen tussen heuvels die gevormd zijn door vulkanen. Wat verderop staat nog iemand met een daktent. Het is heerlijk weer, dus we hangen de feestverlichting op en kunnen lang buiten zitten.
    もっと詳しく