• Luxe in het Mövenpick en naar huis

November 30, 2025 in Oman ⋅ ☀️ 23 °C

Vanuit Seeb rijden we naar het Mövenpick hotel, waar we een prachtige kamer hebben en een beetje kunnen bijkomen van de reis. En een douche na anderhalve week is geen overbodige luxe. Om 16 uur is het tijd voor chocolade happy hour. We doen ons tegoed aan een selectie heerlijke Zwitserse chocolade en kleine gebakjes. Het is heel druk in de lobby, er worden boden volgeladen met zoetigheid 🤣.

Als het donker wordt gaan we naar de Carrefour om avondeten te scoren. Het is er heel erg druk, blijkbaar is men de weekboodschappen aan het doen. Veel honger hebben we niet, dus we nemen een aantal dingen mee van het uitgebreide aanbod aan curry's welke vers worden gemaakt in de winkel.

Het ontbijt in het Mövenpick is zeer uitgebreid, het is genieten van zowel westerse en (midden) oosterse gerechten. Op het dak is een groot zwembad met uitzicht over de stad. Er is een groot doek over gespannen om de zon tegen te houden. Daardoor kun je ook lekker op een ligbed relaxen. Met 26 graden is het nog relatief koel.

Het is tijd om de auto in te leveren (naast het hotel) en helaas zit onze reis er nu echt op. We nemen een taxi naar het vliegveld. Voor wat extra comfort hebben we een upgrade geboekt en de 3e stoel op onze rij vrij laten houden. Zo hebben we ook op de terugvlucht een hoop meer ruimte. Qua service is Oman Air geen uitblinker. Het personeel is heel vriendelijk, maar de service vrij sober. We kunnen terugkijken op een geslaagde reis, we hebben genoten van de vrijheid van het kamperen en de ruige natuur die Oman te bieden heeft.