• Slenteren door Mindelo

5 febbraio, Cape Verde ⋅ 🌬 21 °C

Nog een paar uurtjes te overbruggen in Mindelo voordat we doorreizen naar Santo Antão. We zaten vroeg aan het ontbijt en zijn om 9:00 de stad ingelopen. De haven hadden we snel gevonden, maar verder geen idee welke kant uit iets te beleven was. Op goed geluk een stukje omhoog gelopen. We passeerden een paar scholen en kwamen langs een minimercado. Flesje water gekocht en weer afgedaald richting het strand. De zon werd al flink warm. Hier in de stad is de verkoelende wind wat meer afwezig.

Het bordje centrum wees de andere kant op dan we uitgelopen waren. Terug bij af en nog een klein rondje langs verschillende marktjes. Bij de supermercado nog een paar broodjes met een chocoladereep gekocht.

In Santa Maria kregen we steevast klein muntgeld terug in euro's. Het was niet zo'n probleem om met euro's en escudo's door elkaar te betalen. In Mindelo accepteren ze alleen escudo's en krijgen we meer muntjes terug. Die was ik weer snel kwijt aan bedelaars. De prijzen zijn hier over het algemeen iets lager. Het gewone leven laat zich meer zien en de stad is hectischer.

Terug bij het hotel, koffers inpakken en uitchecken. Op het binnenplaatsje nog even lekker rustig een boekje lezen voordat we zo worden opgepikt. Bij het ontbijt vertelden medereizigers uit Nederland dat er een prachtige groene oase op ons wacht.
    Leggi altro