Vliegveld

Nou, we zijn iig wakker!
Casa Pau

Met vrieskou weg. Het vliegtuig had wind mee, waardoor we 20 minuten eerder in het zonnetje zitten. Dat is even omschakelen. We zijn hartelijk ontvangen door Berta. Leuk guesthouse, soms een beetjeLæs mere
Santa Maria - strand en stadje

Santa Maria is een badplaats waar veel hotels en toeristen zijn. Beachbarretjes, restaurants, ijszaakjes, markten met kopmannen 'hello my friend from Holland, alles goed?' onze eerste koelkastmagneetLæs mere
Surfsessie Ponta Leme Santa Maria

Om een uur of 10:00 een windsurf setje gehuurd bij club Angelo. Een 4.6 met een 89 liter boardje. Volgens windy stond er 21 knopen met een NO wind. Vanaf de kant zagen de golven er wat minder mooi uitLæs mere
Wandeling naar kitebeach

Wat te doen na een ochtend windsurfen? Wandelen naar kitebeach! Het duinlandschap had wel wat weg van een woestijn, zo droog. We kwamen ook veel afval tegen. En gele paaltjes, zodat we niet echtLæs mere
Lekker zwemmen, Ponta Sino

Strandje aan de westkant opgezocht en even 'club ion' gecheckt. Hier geen verhuur, alleen lessen. Ook bij hun buren naast de Ierse pub. Via het zandstrand makkelijk het water in, maar ook hier eenLæs mere
Van Sal naar Sao Vicente

Een hele ervaring, een binnenlandse vlucht. Eerst met de taxi naar het vliegveld, toen inchecken, ging allemaal vrij snel. Maar we zagen veel mensen later inchecken en bij sommigen duurde de controleLæs mere
Slenteren door Mindelo

Nog een paar uurtjes te overbruggen in Mindelo voordat we doorreizen naar Santo Antão. We zaten vroeg aan het ontbijt en zijn om 9:00 de stad ingelopen. De haven hadden we snel gevonden, maar verderLæs mere
Paradijselijk Santa Antão

Vandaag met de boot van Sao Vicente naar Santo Antão. Het was een avontuurlijk en zeg maar gerust wild tochtje, veel wind en daardoor veel heen en weer geschud! Aan wal werden we opgewacht door eenLæs mere
Island tour met Heliuck

Na het ontbijt werden we opgehaald door Heliuck (nickname) voor een tour over het eiland Santo Antão. Indrukwekkende uitzichten, veel heen en weer geschud in een busje, af en toe stoppen voor eenLæs mere
Hiken tussen de bananenbomen

Vandaag wilden we graag een wandeling doen in de omgeving van het hotel. We hadden zelf Komoot gedownload en een route gevonden. De eigenaresse van het hotel was niet zo onder de indruk. Ah, you goLæs mere
Mamiwata en wandeling Cha de Igreja

's Ochtends om 10:00 van Aldea Panoramica met de taxi naar Mamiwata gehobbeld. We kwamen aan voordat we konden inchecken. Wandelingetje gemaakt na Cha de Igreja en daar een lunch bij elkaarLæs mere
Van Cruzinha naar Aldeia das Fontainhas

Kustwandeling vanaf Mamiwata. Salade mee van het hotel, tussen de mussen opgepeuzeld. De hele wandeling is van Cruzinha naar Ponta del Sol. Het laatste stukje hebben we gesmokkeld en met de taxiLæs mere
Terug in Mindelo

Net aangekomen bij Casa Djedja in Mindelo. We moesten vroeg uit bed om de ferry van 9:00 te halen. De overtocht was iets minder heftig dan op de heenweg. We zijn hartelijk ontvangen in het nieuweLæs mere
Zwemmen met schildpadden & surfen

Taart bij het ontbijt! 🥳
Vandaag zouden we een kookworkshop hebben, maar die ging niet door, wordt verplaatst naar morgen. Daarom gingen we zwemmen met schildpadden. Bij het hotel konden ze ditLæs mere
Kookworkshop Mindelo

Vandaag werden we om 9:30 opgehaald door de Nederlandse Jennifer, wat voor ons een verrassing was. Zij woont nu 3 jaar op Kaapverdië en is gids voor Voja. Haar ouders komen oorspronkelijk uitLæs mere
Terug op Sal

Vandaag van Sao Vicente weer terug gevlogen naar Sal. Daar werden we in een dikke Mercedes naar Hotel Dunas des Sal gereden. De chauffeur had ook een dikke Mercedes mentaliteit. Andere chauffeursLæs mere
Ponta Ieme & Ponta Preta

Taxi naar Filusurf. NNO wind was offshore en aan de zwakke kant. Ging een man het water op met geducktaped zeil van hun verhuur. Zag er shabby uit. Koffietje gedronken, alles een beetje geobserveerd.Læs mere
Zwemmen + massage@ hotel vs. wingsurfen

Laatste dag! Na het ontbijt gaat Kevin naar les 2 van wingsurfen. Lot blijft in het hotel om te relaxen bij het zwembad. Ook voor een massage. Al dat wandelen heeft toch impact op de knieën.. tja, weLæs mere
Laatste ontbijt + zon Kaapverdië

Vandaag is de dag die je wist dat zou komen aangebroken: de dag van vertrek..
Nog een laatste keer uitgebreid ontbijten, koffers inpakken, zonnen en zwemmen in het koele zwembad. Bijna tijd om SalLæs mere