• Bangkok

2016年2月7日, タイ ⋅ ⛅ 26 °C

Hned rano jsem se zbavila strasnych penez za fotky a dokumenty k vizum do Vietnamu. No bezva :-(.
    O dalsich 500 bahtu me pripravili v Grand Palace, sidle thajske kralovske rodiny. Ale pry je to aspon jednou za zivot potreba videt. Dnes byl cinsky Novy rok, a tak se tu absolutne nedalo hnout. Masakr. Palace byly vybudovane v 18. stoleti, kdy na tento breh presunul kral svoji rezidenci z Thonburi. A jsou nadherne udrzovane, v perfektnim stavu, v rannim slunci se vsudypritomne zlato blystelo, az oci prechazely. V chramu Emerald Buddhy, ktery je soucasti komplexu, sedi na piedestalu - prekvapive - Buddha. Je vyjimecny tim, ze je vytesany ze zeleneho kamene.
    Kousek od palace je Wat Phao, jeden z nejstarsich a nejposvatnejsich thajskych chramu. Hosti impresivniho 46 metru dlouheho a 15 metru vysokeho leziciho Buddhu. Slapky jeho nohou jsou unikatni, jsou totiz pokryte specialnim "tetovanim". Bohuzel byly v rekonstrukci, takze jsme prd videli :-(.
    Po ceste jsem to vzala pres obrovsky kvetinovy trh (to by se ti, mami, asi libilo :-)) a do Cinskeho mesta dorazila lehce po poledni. Idealni cas nacpat se mistnimi dobrotami jako parkem na spejli obalenym palacinkou, smazenym veprovym na tycce nebo desne palivou chobotnici. Splachla jsem to lotosovym cajem a kavovou zmrzlinou. To jsem zvedava, jestli se z toho nepo... ;-).
    Bangkok je placka a jediny kopecek, co se tu da najit, je umele vybudovany. Stoji na nem chram Golden Mountain. Maji tu wifi zdarma (hehe) a jsou odsud prekvapive skvele vyhledy na Bangkok.
    Zpet jsem slapala kolem kanalu, kde byl klidek a turisty se to tu rozhodne nehemzilo. Asi mi uz dnes upadnou nohy. Uz se pohnu jen najit neco k snedku. Tot vse :-/.
    もっと詳しく