McLean Falls
11 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 16 °C
Alexander McLean byl vskutku renesancni clovek. Farmar, muzikant... pojmenovali po nem hezke vodopady. Vede k nim 20minutova prochazka. A stoji za to.
Papatowai
11 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☁️ 13 °C
Lost Gypsy Gallery, galerie kuriozit, ma ty nejlepsi recenze. Na zimu je bohuzel zavrena (znovu otevreno pry nekdy v rijnu, listopadu), ale i zvenku vypada dosti cool.
Pozn. Obyvatele tohotoBaca selengkapnya
Owaka
12 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 16 °C
Pred 6 jsme dorazili na ovci a kravskou farmu kus za Owakou. Skoro jsme ji minuli a kdyz jsme to na bahnite ceste otaceli, poprve jsme potkali Murraye Dennise, naseho mileho hostitele. A hned jsmeBaca selengkapnya
Nugget Point
12 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☁️ 13 °C
Protoze rano v absolutnim nesouladu s predpovedi prselo (ano, povesili jsme si vecer vyprane obleceni pekne ven :-/), stornovali jsme celodenni trek a po dopoledni prokrastinaci vyrazili s Murrayem naBaca selengkapnya
Curio Bay
12 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☁️ 13 °C
Curio Bay podruhe. Tentokrat lehce pred soumrakem a se zkusenym pruvodcem Murrayem po boku. Aaa, uspesne - videli jsme zlutooke tucnaky (jsou mnohem vetsi, nez by si clovek myslel!), jak prichazeli poBaca selengkapnya
Tunnel Beach
13 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 9 °C
Nad miskou ovesne kase jsme se rozloucili se skvelym spolecnikem Murrayem a vyrazili smer Dunedin. Na radu stareho pana jsme to nevzali po hlavni, ale ve Waihole to stocili smer Taieri Mouth a jeliBaca selengkapnya
13 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌙 13 °C
Dunedin nam padl do oka po par minutach, co jsme sem prijeli. A uz nam z neho nevypadl. Nemeli jsme moc casu, a tak jsme si dali par zakladnich ochutnavek. Hlavne tech architektonickych, ze kterychBaca selengkapnya
13 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌙 11 °C
Andy vyslysel nasi couchsurferskou zadost na posledni chvili a vzal nas k sobe, i kdyz si jeho ex mela prijet spakovat veci. Vybaveni alkoholickymi napoji a surovinami na houbove rizoto jsme doraziliBaca selengkapnya
Paul Davies Auto
13 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 16 °C
Prvni cesta v Dunedinu mirila na 28 Ward Street. Auticko totiz zase onemocnelo, zacalo mu desne chrastit neco u leveho predniho kola. Tlumic to nastesti nebyl (uz jsem se zacala pripravovat naBaca selengkapnya
Sandfly Bay
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 11 °C
Rano se ze spacaku nevylizalo uplne nejlip, ale stejne jsme si privstali a kolem 9. uz byli na poloostrove Otago Peninsula a pochodovali piskem.
Sandfly beach se nastesti nejmenuje podle techBaca selengkapnya
Otakou
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 15 °C
V Otakou bylo jedno z prvnich maorskych pa, opevnenych sidel, v oblasti. Dnes se podle neho jmenuje cela oblast - Otago.
Taiaroa Head
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 15 °C
Dalsi z predrazenych kiwi experiences se kona v nejvychodnejsim vybezku poloostrova Otago. Sidli tu Royal Albatross Centre. Ku cti mu budiz, ze tu ma vynikajici - a free! - expozici o albatrosech,Baca selengkapnya
Glenfalloch Garden
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 14 °C
Zahrada uz byla evidentne zazimovana. A nebo pan zahradnik dela, ze neco dela. To spis :-). Nejhezci byly fuchsie. A pak stromy s barevnym listim.
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 12 °C
Baldwin Street ma jenom 350 metru, zato na nich pekne stoupa - z 30 do 100 metru nad morem. V Guinessove knize rekordu je zapsana jako nejprikrejsi ulice na svete - 19 stupnu neboli 35 %. Je fakt, zeBaca selengkapnya
Mt. Cargill
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 9 °C
Na vyhlidku na Cargill jsme nakonec nedosli, protoze to bylo dal, nez jsme si mysleli (2 hodiny tam a zpet), a uz nebyl cas. Stejne uz byl vysilac na vrcholu v mracich. Na Dunedin jsme se podivali zBaca selengkapnya
Evansdale
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 11 °C
Na tovarnu na syr v Evansdaleu jsme narazili uplne nahodou po ceste zpet do Wanaky. Plechova kravicka stoji pred docela nevzhlednou budovou, ale syry tu meli luxusni - a drahe. Ale stejne jsmeBaca selengkapnya
Saint Bathans
14 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 11 °C
Do Wanaky cesta daleka, tak dnes prespime na pul cesty - v Saint Bathans Domain. Uprostred niceho, kde jsme uplne sami. Jsou tu super hvezdy a je videt mlecna draha. Dali jsme si vonavy Bay Yellow aBaca selengkapnya
Saint Bathans
15 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ⛅ 21 °C
Rano prselo. Uplne proti predpovedi. Ale docela se to k "mestecku duchu" hodilo. Prosli jsme se kolem Blue Lake (moje uz treti v poradi - prvni u Tarawery, druhe v Nelson Lakes), co vubec jezero neni.Baca selengkapnya
Alexandra
15 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ⛅ 21 °C
Nemeli jsme moc casu (museli jsme do Wanaky ns DOC zjistit, jak jsou na tom treky), a tak jsme tudy v podstate jen projeli. Mrkli jsme do centra, na Shaking Bridge (normalni visuty most, co se priBaca selengkapnya
Cromwell
15 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌬 10 °C
I tady by se par hodin stravit dalo (urcite se sem jeste vratim, aspon na kost mistnich Pinot Noir :-)!). Cast stareho Cromwellu zmizela v 70. letech kvuli stavbe prehrady Dunstan pod vodou, v teBaca selengkapnya
Wanaka
15 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌬 8 °C
Ve Wanace je snih od 1000 metru nahoru! Na DOCu nam kvuli nemu spoustu veci nedoporucili a par navrhli. No, neco zitra vyzkousime.
Vyspime se na to v kempu u kriketoveho hriste - za 5 dolaru vcetneBaca selengkapnya
Rob Roy Glacier
16 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌬 8 °C
Kam se hrabou Franz Josef a Fox! Ledovec, co "steka" z 2644 m vysokeho Rob Roy Peaku, je naprosto famozni (uznavam, ze tento dojem muze byt castecne zpusoben i dnesnim nadhernym pocasim, ale stejneBaca selengkapnya
Aspiring Hut (411 m)
16 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ 🌬 8 °C
No a pak uz jsme nahodili na zada krosny a vyrazili smer Aspiring Hut, ktera je od parkoviste slabe 2 hodinky chuze - skoro po rovince, ohradami plnymi krav a ovci. Pravda, potucky byly rozvodneneBaca selengkapnya
Aspiring Hut
17 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 24 °C
Kdyz se clovek vzbudi do takoveho pocasi, do jakeho jsme se vzbudili my, a ma vsude kolem sebe hory, nemuze jinak, nez si jednu z nich vybrat a zacit lezt. Navzdory chytrym radam z DOC office jsme seBaca selengkapnya
Liverpool Hut (1100 m)
17 Mei 2015, Selandia Baru ⋅ ☀️ 24 °C
...a tady do teprve zacalo. Pokud je to tady slippery za kazdeho pocasi, jak to asi muze vypadat za snehu a ledu, ze? Skrabat temer vertikalne jsme se zacali okamzite a po chvilce potkali skupinku, coBaca selengkapnya