FindPenguins

13 октября 2014 г.
    Svata CoupkovaKIWI ADVENTURE, New ZealandSvata Coupkova

Brno, Prusanecka

13 октября 2014 г., Чехия ⋅ 🌙 13 °C

Poslední noc v pohodlné posteli v ČR. Nabaleno, "očekováno", jen vyrazit.

Brno, Grand

14 октября 2014 г., Чехия ⋅ ⛅ 15 °C

Den "D" je tady. Vyrazily jsme smer Praha - letiste.

Praha, Letiste Vaclava Havla

14 октября 2014 г., Чехия ⋅ ⛅ 17 °C

Terminal 1, gate 6. Zafoliovaly jsme, odfoliovaly (a vyndaly lithiove baterky), zafoliovaly podruhe... a nekrestansky drahym kafickem z Paula kratime cekani na boarding. Zatim vse v cajku ;-).

Посмотреть перевод

Mamka. holky, šťastnou cestu...

14.10.2014Ответить

Zlato, doufám, že už jste na místě...v pondělí bych chybný tarif a letenky na NZ byly za deset, zpáteční z Prahy, bohužel jsem to nestihla...příště, hlídám to

15.10.2014Ответить
    Svata Coupkova

Svata CoupkovaTy jooo, holka, ty mas ale pech. Za desitku zpatecni, to bych tu desnou cestu absolvovala znovu, snad i dobrovolne ;-). Tak to checkuj a prilet, auto mame velky, tak te kousek svezem ;-).

Svata Coupkova

Svata CoupkovaDekujeme, dekujeme, hlavne se udrzet vlevo, hehe ;-).

Dubai, Saudska Arabie

15 октября 2014 г., Объединенные Арабские Эмираты ⋅ 🌙 24 °C

6 hodin a 4 500 km za nami. Meda zdravi z Arabie ;-).

Melbourne, Australie

15 октября 2014 г., Австралия ⋅ ⛅ 11 °C

Po chvili behani od gatu ke gatu jsme uspesne ocekovane. (Pred)posledni letiste, poslednich 6 hodin a jsme konecne na miste ;-).

Auckland: letiste a centrum

16 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 19 °C

Tak jsme dnes rano uspesne prosly imigracnim (preventivne jsme se zbavily vseho jidla vcetne toho, co jsme si pry klidne mohly nechat :-/), zvladly se dopravit do centra a za dopoledne obehat (temer) vsechnu byrokracii. Za odmenu jsme si nadelily luxusni obidek ve Viaduct harbour, St. Patrick's Cathedral (i zevnitr), Sky Tower, nejvyssi stavbu na jizni polokouli (jen zvenku), a pohodove posezeni v Albert Parku u kampusu Auckland University. Drzime oci nasilim otevrene v boji proti jet lagu. Vsechno jisti centralni knihovna s free wifinou a pohodlna postel v Base Auckland.Читать далее

Посмотреть перевод

Mamka. Držím palce, ať vše i nadále vychází.

16.10.2014Ответить
    1 лайк

Auckland: centrum a predmesti

17 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 18 °C

Silena ranni byrokracie s oteviranim NZ bankovniho uctu skoncila uspesne. Po rychle snidani v parku jsme vyrazily do knihovny na lov... a ted si pro nas "novy" camper autak jedeme - snad to bude ON...

Manurewa, Auckland

17 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 16 °C

Byl to ON, teda spis ONA. Nase nova spolecnice do party se jmenuje Toyota Estima Lucida. Treti zenska do party ;-).

Посмотреть перевод

Mamka. Prosím, buďte opatrné....

Svata Coupkova

Svata CoupkovaJasna vec :-).

Ivo Užívejte dokud to jde

18.10.2014Ответить

Otorohanga Kiwi House

18 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 14 °C

Rano zase surfovani na netu v centralni aucklandske knihovne, pak vlakem pro auticko k Indovi, byrokracie (prepis, REGO - neco jako nase povinne ruceni) na poste, pro prvni (a rozhodne ne posledni) nadrz na benzinku (hezky se nam nad vyslednou cifrou protocily panenky :-(), velke nakupy - jidla a vybaveni na kempovani - za co nejmin penez a prvnich 150 km jizdy povetsinou ve spravnem levem pruhu smerem na jih... Kotvime v jinem (a rozhodne ne FREE :-() kempu, nez bylo puvodne v planu. Clovek mini, sleduje navigaci... zivot meni. Ale je tu krasne, bozsky klid, jen kiwiove (a my ;-)) tady porvavaji do noci. Rychla polivka po vietnamsku pro me, rybicky pro Helcu a hura na kute.Читать далее

Otorohanga Kiwi House

19 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 16 °C

Snidane v trave ;-). Po proprsem vcerejsku nadherne slunecne dopoledne. Uklidily jsme auticko (jeste chybi par beden od bananu a bydleni bude luxusni ;-)), daly sprchu a dopraly si bohatou snidani.

Waitomo Glowworm Caves

19 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C

V jeskynich se svetelkujicimi larvami na nas padla uplne vanocni atmosfera (venku krasnych dvacet stupnu, slunicko). Pruvodce po jednom z nej divu Zelandu nam delal praprapra... vnuk Maorskeho objevitele. Ma pry 9 sester a nespocet dalsich vsemoznych pribuznych, tak kdybych si nektereho chteli pribrat na cestu, we are welcome. A doslo i na lodicky - skoro jako na Macose ;-). (Fotit zakazano, takze prispevek tentokrat bez snimku.)Читать далее

Mangapohue Natural Bridge

19 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C

Po ceste na Marokopa Falls jsme narazily na monumentalni "prirodni most" v novozelandske dzungli.

Marokopa Falls

19 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C

Na radu pani pokladni z Warehousu, kde jsme vcera poridily bombu na vareni, jsme vyrazily na mistni vodopady. Ve srovnani s temi nejvyssimi zelandskymi (kam se snad podivame pozitri) pry nic moc. No, my i Meda si teda dovolujeme nesouhlasit ;-).Читать далее

Pureora Forest Park

19 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 13 °C

Misto naseho dnesniho ubytovani. Divocina uprostred lesu, kde jsou krome nas, paru cyklistu a postarsiho kiwi pana, co si vyrazil na kolo jen tak pod stan bez manzelky (ta pry radsi jezdi na koni), jen ptaci, stromy, ovce... Na vecu budou spagety s rajcatovou omackou a spoustou cibule. A nez pujdem na kute, nezbytny schlaftrunk ;-).Читать далее

Mount Pureora

20 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 14 °C

Na vrcholu (1165 m): 360stupnovy vyhled.

Taumarunui, Whanganui National Park

20 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 10 °C

Prekvapive stihame jeste vecer po vyslapu dojet do vychozi stanice nasi ricni vypravy. A nejen ze jsme pred planem, ale kdyz se jedeme podivat, kde si budeme pujcovat kanojku, mistni kiwaci jsou jeste vzhuru, maji otevreno a vsechno rovnou zaridime. Lodky, booking kempu a nakonec nam nabidnou i prespani zdarma v aute na placku za domem (usetrit nejaky ten dolarek se vzdycky hodi, ze ;-)?).
    Pak jeste potme balime do barelu a pred spanim varime rychloveceri - to by clovek neveril, jak luxusne muzou chutnat michana vajicka ;-).

Taumarunui, Whanganui National Park

21 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 13 °C

Zacatek naseho prvniho Great Walku - Whanganui Journey. Vyzvedavame lodku a vybaveni, absolvujeme vodacky rychlokurz a vyrazime na reku. Rano poprchalo, ale v okamziku, kdy odrazime od brehu, se ze sedive oblohy zacina klubat slunicko - tak snad ;-).Читать далее

Poukaria, Whanganui National Park

21 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C

36 kilometru reky Whanganui ve znameni slunce, splouchani reky a nadherne prirody je za nami. Pred nami vecer na bomba miste nad rekou uprostred novozelandske divociny. Je pred sezonou, takze to tady mame uplne cele samy pro sebe.
    Varime kafco, piseme denicky a za chvili zacneme pripravovat dalsi z rady gurmanskych specialit ;-).

Maharanui, Whanganui National Park

22 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 21 °C

Dalsi davka vodnich kilometru za nami. Je cas na malou svacinku :-).

Whakahoro, Whanganui National Park

22 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 24 °C

Caj "o pate" v Blue Duck Cafe. Jen my, lamy a friendly staff, co nam pripravil lahodnou cernou kavicku.

Mangapapa, Whanganui National Park

22 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 16 °C

Dalsich 33 km vodnich cest za nami. Dnes vetsi olej a o neco vetsi drina, ale ta krajina (na konci dne byla reka sevrena vysokymi skalami, porostlymi mechem a kapradim, vsude kolem husta zelandska dzungle), kde jsme uz druhy den po sobe nepotkaly ani zivacka, kazdopadne stala zato.
    To se dnes bude v Mangapape za zvuku nocniho lesa spat...

Ohauora, Whanganui National Park

23 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 21 °C

Prvni 3 dnesni hodiny za nami a uz jen 2 pred nami. Pohodicka, relax, davame svacu a kaficko ve spolecnosti nemeckeho paru backpackeru - po 2 dnech samoty konecne lidske "teplo" ;-).

John Coull Hut, Whanganui National Park

23 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 22 °C

Jsme pred planem, a tak na John Coull Hut delame jen kratkou zastavku, prohodime par slov se dvema Maorkami (matka s dcerou), co tady delaji spravkyne, a pokracujeme jeste kousek dal.

Mangawaiiti, Whanganui National Park

23 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 24 °C

Dnes 36 vodnich kilometru, o skoro 10 jsme si nadjely zitrek. Predpoved (podle Maorek z John Coull Hutu) je mizerna, tak at zitra padlujeme v desti co nejmin :-(.

Mangawaiiti, Whanganui National Park

24 октября 2014 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 24 °C

Predpoved se lehce plni - po ceste k Mostu nikam nas asi bude doprovazet lehky destik :-/. Prevarujeme dalsi vodu od krys a chystame se na vodu.

Загрузить еще
  • 2026© FindPenguins