FindPenguins

Сначала новые
ОбзорКалендарьФотографии

Whakatane

9 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 23 °C

Tak dlouho se zadni dvere rvou silou, az se klika utrhne. A auticko ma bebiii :-(. Ale my mame - nastesti! - Johna :-). Sam si pry opravuje vsechna svoje auta a smontoval si do posledni maticky i historicky traktor po tatinkovi.
    Na vrakaci, co nam doporucil, nam za 45 dolaru prodali "novou" kliku (meli zrovna jednu na Estimu "na sklade"), a pak uz byla vymena jen otazkou nekolika presne mirenych a lety ozkousenych hmatu. Krom toho, ze jsem pridrzovala, podavala, svitila..., jsem taky vse bedlive pozorovala a dokumentovala. Az to urvem priste, uz to dam sama ;-).

(Pozn. Dosavadni financi auto-bilance: 20 NZD - velka zarovka v predni potkavacce, 45 NZD - klika u posouvacich dveri. Tuk, tuk, tuk na drevo, snad po nas nase staricka Lucy bude i nadale vyzadovat podobne castky.)

Opotiki

9 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 23 °C

A jsme zase na ceste. Prvni zastavka - Opotiki. Krome prochazky historickym centrem mesta (napr. kolem art deco zachudku) jsme trochu smejdily po sekacich (no, je to teda misty zazitek) a hledaly nejake low-cost funkcni triko pro Helcu a mocca konvicku na kafco pro me.
    Nu, clovek mini, zivot meni: Helca si nic nekoupila a ja jsem ukoristila bezva letni saticky do mesta (jiste se objevi v nejakem z dalsich footprintu ;-)).

Dunes Trail

9 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 29 °C

Stale jeste v Opotiky, na pobrezi oceanu nedaleko pristaviste, zacina jedna z proslulych cyklistickych Motu Trails. My kola nemame, ale to nam nemohlo zabranit absolvovat aspon cast cesty po svych. Saaakrys, ale zavidela jsem tem bajkerum a venovala tichou vzpominku svemu Versusovi, co v pokoji odpociva v Brne. Zrovna dneska by se na druhe polokouli siknul :-/.Читать далее

Boulders Campsite

9 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 29 °C

Ceka nas noc v divocine. 15 kilometru od mesta, pres dva brody a terenni nerovnost, na ktere jsme skoro urvaly podvozek (jojo, uz se s autickem dlouho nic nestalo :-/). Ale zato uplne free, na brehu zurcici reky a s plnymi zaludky vynikajici hovezi (plemene Devand) vysluzky od Couchovych. Dekujeme ;-).Читать далее

Pakihi Track

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 29 °C

Den jsme zahajily vyletem po Urutawa Forest Parku. Pakihi je jednou z proslavenych Motu Trails a priznavam, ze jsem projizdejicim cyklistum zavidela jejich "ore" a myslela na toho sveho, co v pokoji odpociva v Brne. Ted by na druhem konci sveta nasel uplatneni, jen co je pravda :-(.Читать далее

Te Kaha

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 19 °C

Dva blbecci na pisecku :-). Aneb zacatek touzebne ocekavane cesty podel vychodniho pobrezi severniho ostrova. Prvni zastavka - nadherne vyrezavane marae v jedne z mala vysp civilizace v techto koncinach.Читать далее

Wharanuy Bay

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 19 °C

Na dalsi z rodinnych macadamovych farem nelze nezastavit. Stejne jako si nedoprat vytecnou domaci zmrzlinu - Helca makadamovo-medovou, ja makadamovo-cokoladovou (moje byla lepsejsi ;-)).

Whangaparaoa...

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 20 °C

...aneb Cape Runaway. Misto, kde poprve pristal James Cook a taky kumara, sladke brambory, co jsme jeste neochutnaly (ale ochutname!). Jinak totalne poeticke mistecko vhodne jak na chvilku podumani, tak na rozlousknuti orisku, co jsme zabavily na macadamove farme ;-).Читать далее

Hicks Bay

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 18 °C

Max. 25 osob unese toto stare molo. Protoze jsme tady s par racky byly samy (za chvilku dojeli dva kluci, co vypadali stejne "historicky" jako samotna stavba, jak konstatovala Helca), ani jsme nemusely nikoho vyhanet.Читать далее

Te Araroa

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 18 °C

Splhat na nejstarsi (350 let) a nejvetsi (vysoky pres 20 m a vic nez 40 m v nejsirsim miste) pokutukawa strom na svete bylo zakazano :-(. Skoda- uplne k tomu rozlozity Pan strom vybizel.

East Cape Lighthouse

10 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 28 °C

Asi 500 schodu, pry "steep climb" v delce 25 minut, jsme vybehly asi za 10. Nozky a plice sice dostaly trochu zabrat, ale co by clovek neudelal, aby stihl zapad slunce na nejvychodnejsim miste nasi planety, ze ;-)? (Jeste by se pri cekani na nej nemusel zakecat nad fotkami a skoro ho nakonec prosvihnout, tyjo :-/.)Читать далее

Tikitiki

11 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 21 °C

Historicky St. Mary's Church je cely vyzdobeny maorskymi rezbami - od varhan, pres oltar, po kazdou jednotlivou lavici. Zastavily jsme se u neho po ceste na nas hlavni cil dne (viz dale) a v zacinajicim parnem dni jsme se tu hezky zchladily.Читать далее

Mt. Hikurangi (1754 m)

11 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 21 °C

U manazeru nebyl nikdo doma, a tak jsme na startu nemohly ani zaplatit za chatu. To nas ale neodradilo od toho, abychom vyrazily kravsko-konsko-ovci ohradou vstric nejvyssi novozelandske hore nesopecneho puvodu, ktera diky sve vysce a poloze vita jako prvni misto na teto planete kazdy den slunce.
    Krome toho, ze jsme si v ukazkovem pocasi uzivaly nadherne vyhledy na okolni "kopecky", jsme si do pulky cesty fotily uplne jinou horu, nez na kterou jsme nakonec dosly. Vypadala nejak vyssi, no... ;-).

Mt. Hikurangi (1754 m)

12 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 28 °C

Vecer dorazila na chatu rodinka spolecenskych kiwaku, a protoze byl jejich cil identicky s nasim - zdolat horu nejpozdeji do 5.55 hod. rano -, rozhodli jsme se pro spolecny postup. Coz skytalo spoustu benefitu pro nas (kuprikladu zkusenost vudce vypravy, co tady byl uz popate, baterky sily reflektoru, kterymi byli vsichni vybaveni...) a (snad) zadnou nevyhodu pro ne.
    Usuzuji tak z toho, ze po narocnem 2,5hodinovem vyslapu cernocernou tmou a spolecne prozitem vychodu slunce nad oceanem nas s sebou vzali dolu na (snad jeste narocnejsi!) sestup, a dokonce si s nami udelali jeden hromadny snimecek - asi na pamatku ;-).

Mt. Hikurangi - Whakahiro

12 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ⛅ 21 °C

Ve vysce 1000 metru nad morem pod vrcholem Hikurangi se tyci 9 vyrezavanych drevenych soch. Znazornuji poloboha Maui, jehoz kosti jsou podle maorske legendy na hore pohrbeny, a jeho whanau - rodinu.

Anaura Bay

12 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 15 °C

Po 2,5 hodinach nocniho vyslapu a dalsich asi 6 uz za denniho svetla (celkova dnesni bilance 15 km, nastoupano 400, sestoupano 1500 m) a v paraku jako blazen jsme toho mely uz akorat tak dost.
    Predtim, nez jsme v 9 vecer padly za vlast v kempu, kde jsme nemely co delat (jen pro vozidla s vlastnim zachodkem - tak daleko jsme zatim fakt nedospely :-/), jsme si daly uz "jen" pohodovou koupacku v oceanu a kratkou prochazku po Anaura Bay Walkway, co se nam nakonec stejne celkem protahla...

Tolaga Bay

13 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 22 °C

Nejdelsi molo na jizni polokouli (660 m) uz ma svoje lepsi casy taky davno za sebou. Dokoncili ho v roce 1929 a uz za 35 let prestalo slouzit svemu ucelu.
    Od te doby rezivelo, drolilo se, hnilo... ale v propadlisti dejin nastesti neskoncilo. Zachranila ho nejvetsi financni sbirka v historii naroda, ve ktere se vybralo neuveritelnych 5,5 milionu dolaru. Chvala komunite!Читать далее

Cooks Cove Walkway

13 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 22 °C

Od mola Tolaga vede pohodova prochazka podel utesu, ze kterych jsou nadherne vyhledy na zatoku. Konci na miste, kde v roce 1769 pristal James Cook se svou lodi Endeavour, aby tady doplnil zasoby.
    Kratka odbocka miri k Hole-in-the-Wall, coz neni bankomat, jak by se na prvni pohled mohlo zdat, ale piskovcovy utvar, okno, ktere ramuje okolni scenerii. O nic horsi nez Cathedral Cove a s podstatne mensim davem turistu (= jen my 2 :-)).

Filip Matyasek

Filip MatyasekTo je nadhera...

03.02.2015Ответить

Te Tapuwae o Rongokako Marine Reserve

13 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 23 °C

Do Gisbornu uz to byl jenom kousek a mely jsme cas, tak jsme se jeste na chvilku zastavily u pobrezi a prosly se mistni rezervaci. Na prvni pohled obyc plaz, pri blizsim pohledu misto plne nevsednich "tvoru".
    Na ty fialove zeloidni, vyplavene prilivem, jsme narazily hned trikrat. Dva se zdaly jistojiste po smrti vyschnutim, na posledniho (i kdyz se teda taky absolutne nepohnul, ale buh vi, jestli je vlastne vubec pohybu schopen :-/) jsme aplikovaly kurz prvni pomoci a pustily ho do vody. Tak snad...?

Gisborne

13 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 19 °C

A dnesnim hostitelem se stava... Adam Jenkinson :-)! Vymozenosti moderni doby je treba nalezite vyuzit, a tak jsme se na noc nasackovaly k 33letemu sympatakovi, co na mistnim letisti ridi letovy provoz. Krom toho, ze nam poskytl luxusni pokojicek s opravdovou manzelskou posteli, opravdovou koupelnu s velkym zrcadlem (hehe, nekdy lepsi nevedet), opravdovou kuchyni s indukcni varnou deskou... nas vzal na projizdku mestem a drink do baru na plazi. Long live the couchsurfing!Читать далее

Kaiti Hill

14 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 23 °C

Rano jsme si s Adamem daly v obyvaku u telky vlocky a kafco, slusne podekovaly za nocleh a vyrazily do viru "velkomesta". Teda nejdriv jsme se na neho mrkly trochu z ptaci perspektivy, z hory Kaiti.
    Krome sochy Jamese Cooka, ktera ve skutecnosti neni Cookem (neodpovida pry ani uniforma, ani oblicejove rysy), jsme tady potkaly cupr "dedouska", co behal kolem dokola a mezitim si s nami stihl pokecat o vsem moznem a k tomu do nebe vychvalit nasi English i nas - samozrejme vzdy perfektni - lookout (co nevidel make-up a podobne pi...ky dobre 3 mesice ;-)).

Gladstone Road

14 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 21 °C

Gisborne ma pres 30 tisic obyvatel (55 % z nich, Adam povidal, jsou Maorove), coz je na mistni pomery uz poradne mesto se slusnym centrem.
    Co nas zaujalo jednoznacne nejvic, byly mistni antikvariaty/starozitnictvi. Mocca konvicku tu sice bohuzel opet nemeli (to jsem teda zvedava, jestli se do konce Zelandu zadari :-/), ale uzmula jsem si skvele osoupane Swiftovy Gulliverovy cesty - za dolac, no nekup to ;-)!Читать далее

Sunshine Brewery

14 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 22 °C

V Gisbornu vari pivo, coz jsme si samozrejme nemohly nechat ujit. Mini pivovarem, co vyrobi 300 tisic litru zlataveho moku rocne, nas provedl jeden ze 3 jeho zamestnancu. Znal nasi plznicku a zdalo se, ze ho ani moc neprudi, ze dela exkurzi jen pro nas dve.
    Tak jsme si pak na oplatku nechaly nacepovat puldruheho litru lezaku Gold (mezi zakazniky pry jednoznacne nejoblibenejsi) do PETky od toniku a daly kost v parku na plazi u dalsi z Cookovych soch. Neni nad jedno hezky vychlazene, orosene, s poradnou hustou penou, ze ;-)?

Посмотреть перевод

Mamka. Jsi krásně opálená..

14.01.2015Ответить
    Svata Coupkova

Svata CoupkovaJojo, je tu teplicko :-). Nekdy az moc :-/.

14.01.2015Ответить

Mahia Peninsula

15 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 23 °C

Na ostrov, ktery se lety naplavovanym piskem spojil s pevninou a zmenil v poloostrov, se jezdi za surfovanim, rybarenim, potapenim... My jsme se sem jely - klasicky - trochu projit. Nejdriv pozustatkem pobrezni buse, pak na Te Kapu (397 m), nejvyssi kopecek siroko daleko.Читать далее

Wairoa

15 января 2015 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 25 °C

Dalsim bodem a zastavkou k touzebne ocekavanemu jezeru Waikaremoana bylo provincni mestecko, ktere nas prekvapilo hned nekolikrat - samozrejme prijemne.
    Nejdriv svou necekanou velikosti, pak roztomilym majackem a nakonec moc hezkym centrem se zelandsky typickymi historickymi (rozumej: nejpozdeji z konce 19. stoleti ;-)) budovami.
    V jedne z nich sidlil Saloon, stylovy bar s sirokou sbirkou necekanych predmetu, jako jsou napr. nahaty hajlujici Hitler, caganek s lebkou a v neposledni rade trojice suvenyru made in Czech Republic, z nichz jednoznacne nejhodnotnejsi byl zaramovany Domovni rad ;-).
    A potechu duse jsme hned o dum dal, v o nic mene stylovem Cafe, doplnily o potechu zaludku - vybornou kavickou a delikatnim brownies s domaci slehackou.

Загрузить еще
  • 2026© FindPenguins