Te Waikoropopu Springs
20 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 12 °C
Dalsi zastavkou na ceste na sever byly nejvetsi sladkovodni prameny Australasie, kterym se tady familierne rika Pupu Springs.
Kristalove cista voda, ve ktere by pry dno bylo videt pouhym okem az doOkumaya devam et
Colingwood
20 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 12 °C
Tak ted uz jen pro vino do General Storu a pak - po dlouhe dobe - zase couchsurfing. John Donovan a jeho syn Shawn bydli kus za mestem a staraji se o kravy mistniho farmare. A jsou fakt - no, coolOkumaya devam et
Farewell Spit
21 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 19 °C
Bylo nadherne, mozna (snad ne!) posledni letni den. Pisecna kosa Farewell se tahne jako bila cara do nedohledna, ale do prirodni rezervace, ktera zabira velkou cast z ni, se muze jen s pruvodcem - zaOkumaya devam et
Wharakiki Beach
21 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 20 °C
Chvilku jsem Kylea hledala na plazi, ale je tak obrovska, ze jsem to za chvilku vzdala (stejne uz byl na parkingu a cosi cetl). Mnohem zabavnejsi bylo pozorovat lachtani mimca, co si tady hrala vOkumaya devam et
Cape Farewell
21 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 13 °C
Kousek jsme popojeli, nechala jsem Kylea na plazi s Kindlem (porad ho ta jeho ranni fazonka neopustila ;-)) a sla se mrknout na nejsevernejsi misto Jizniho ostrova - mys Farewell. 1-2hodinova cesta seOkumaya devam et
Colingwood
21 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ⛅ 9 °C
Rano jsme si privstali a jeste za tmy se sli podivat kousek "za barak" na mlecnou farmu. Shawn tu dvakrat denne (v 5 rano a 2 odpoledne) s vyjimkou nedele a pondeli, kdy ma volno, doji 280 kravOkumaya devam et
Cobb Lake
22 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 13 °C
Rano jsme vyrazili od Johna uz po 8. Cekala nas 2hodinova jizda kolem Cobb Reservoir, prehradni nadrze v udoli Cobb, k Trilobite Hut. A odtud pak trek k jezeru Cobb pod stejnojmennou horou (na kterouOkumaya devam et
Mt. Arthur (1795 m)
23 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 13 °C
Jeste, ze jsme spali v aute. Trilobite Hut byla pry plna mysi. Pres noc se celkem vyprselo, rano uz jen mrholilo, dobry start. Dojet na parkoviste k Flora Hut (930 m) nam po vetsinou nezpevnenych,Okumaya devam et
Mt. Arthur (1795 m)
24 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 13 °C
V 6 rano to vypadalo dost podobne jako den predtim, tak jsme tipli budik a jeste na chvili zalehli. V chate plne mysi, co se prohanely po strese, sramotily kolem ohniste a lozily po krosnach tech, coOkumaya devam et
25 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 21 °C
Tak tady ted pracuju. Vcera vecer jsme dorazili do Blenheimu a na chvilku nam zase konci cestovaci faze. Musi se makat :-(.
Kyle se zatim hleda (snad se najde), ja myju nadobi v nevyuzivane restauraciOkumaya devam et
Rarangi
27 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 13 °C
Makam jak sroubek. Dnes od 9 do ctvrt na 7 (jen tak dal, at se penizky hezky sypou ;-)). Nez jsme dojeli do kempu, kde dnes uz druhy den spime (a kde jsme vcera uplnou nahodickou potkali Cecha Miru,Okumaya devam et
Rarangi
28 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 12 °C
Dalsi krasne rano na plazi v DOC kempu za 6, 20 km za Blenheimem. Dnes nam to na rozdil od vcerejska, kdy pres mraky nebylo videt vubec nic, vyslo krasne. A tak nam Hedvika mohla zahrat pri vychoduOkumaya devam et
Monkey Bay
28 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 19 °C
Dnes je nas posledni vecer v Rarangi. Sla jsem si po celodennim stani u drezu protahnout nohy na plazicku v Opici zatoce, odkud byl krasne videt Severni ostrov.
A ted nam k veceri pod hvezdnouOkumaya devam et
Whites Bay
30 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 11 °C
Historicky prvni noc bez travelmatea po 5 mesicich a 14 dnech! Kyle spal v hostelu, odkud rano vyrazel na sichtu na pilu, ja jsem si po praci zajela do kousek za Rarangi do dalsiho z low-cost DOCOkumaya devam et
30 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 23 °C
Konecne jsem se do mesta podivala jindy nez v nedeli, pripadne ve vsedni den vecer, kdyz uz vsude zavreli kram. Teda ne, ze by tu bylo extra neco k videni (muzeum vina si setrim na destivy den). AleOkumaya devam et
Wairau Lagoon
30 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 18 °C
Na okruhu mokrady jsem byla uplne sama, za 3 hodiny, co jsem se tu potulovala, jsem nepotkala ani zivacka! A to pocasi vyslo ukazkove, hezci day off si jen tezko predstavit! V kanalech se misi sladkaOkumaya devam et
Kaituna
30 Mart 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 13 °C
Dost bylo kempu, backpackeru, couchsurferu. Prisel cas nastavit vyssi standard ubytovani. Prisel cas house sittingu. Vcera rano jsem byla na snidanovem "pohovoru" pri palacinkach a dnes rano dostalaOkumaya devam et
1 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 14 °C
Dnesni sichta stala zato! Hromada pripalenych plechu byla nekonecna, a tak jsem skoncila az po 7! Pak me sefova pozvala na sklenku ruzovky, coz bylo fajn.
No a protoze jsem mela rano zacinat uz v 5!Okumaya devam et
1 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 18 °C
Tak takto by to neslo. V praci nedelam nic jineho, nez porad jen jim a stojim (az na par kroku od trouby ke drezu a zpet) na miste a za chvilku bych se nevesla do dveri. Nemluve o tom, ze je v planuOkumaya devam et
2 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 19 °C
Kopecky nad Blenheimem podruhe. Rano jsem Dominikovi, 20letemu nemeckemu kolegovi povidala, jak jsou tam vecer hezke vyhledy, tak trval na tom, ze tam dnes musime znovu.
Jak bych to rekla... kdybychOkumaya devam et
5 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 13 °C
Vcera jsem si nasla dalsi behaci trasu - zmena musi byt, ze? - a s vysledkem v cili jsem rozhodne nemohla byt spokojena. Beztak je to tim, ze v praci jenom stojim na miste a vylizuju jeden hrnec zaOkumaya devam et
Blenheim/Renwick
6 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 20 °C
Konecne zas day off po 6 dnech prace a k tomu Velikonocni pondeli. Volno dostala i Mickey, kolegyne kucharka z Cech (beztak nam nechteli platit 1,5nasobek mzdy za public holiday, tak si v kuchyniOkumaya devam et
6 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ ☀️ 20 °C
V Bladenu jsme potkaly 3 Kanadany, co sem na tasting taky dorazili na kole (2 z nich na tandemovem, vypadalo to lehce uchylne ;-)). A protoze s nimi byla docela rec, pozvala je Mickey na after partyOkumaya devam et
Blenheim/Kaituna
9 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌙 13 °C
Tak jsem rano pekne prijela do prace, odslouzila si 9 hodin, pak cela natesena na teplo domaciho krbu sedla za volant... a nenastartovala :-(. Nechala jsem totiz pres den rozsvicena svetla, a to aniOkumaya devam et
Kaituna
10 Nisan 2015, Yeni Zelanda ⋅ 🌧 12 °C
Nase cesta na farmicku zacina po par dnech destu vypadat docela zajimave. Tezi tady mrtve stromy, co tu zbyly po pozaru (Cathy se Stevenem si mysli, ze ohen nekdo zalozil umyslne :-(), a trucky aOkumaya devam et