• נארה

23 Mayıs 2023, Japonya ⋅ ☀️ 22 °C

נארה - קצת פחות משעה נסיעה מקיוטו אבל מרגיש כמו יקום אחר.
    תדמיינו איזה כיף אם במקום חזירי בר ברחובות היו מסתובבים איילים. אז ככה זה בנארה רק שיש המון איילים..
    על פי האגדה הם הובאו לשם על ידי אל כדי שישמשו על העיר.. באמת לא ברור איך הגיעו למצב הזה שאתה פשוט הולך וליידך מהלך לו במבי קטן אבל זה מושלם. בלי קשר המקום מאוד יפה ומלא במקדשים (8) בודהיסטים (בטוקיו המקדשים היו שינטו).
    נקודות - יפנים בבית הספר:
    1. בדרך לנארה עלינו על רכבת עם מקומות שמורים והקרון שלנו היה מלא בתלמידים שי ואני חשבנו שאכלנו אותה - כרמל נרדמה והם בטח יצעקו והיא תתעורר אבל ברכבת הייתה דממה! היחידים ששמעו היו זוג תירות אמריקאיות שדיברו בניהם. לא מצליחה לדמיין ככה את הכיתה שלי..
    2. הם מסתובבים בטיולים עם צלם (יכול להיות שהוא מורה) שמסתובב עם מצלמה מקצועית ומצלם אותם במהלך היום וכל פעם יש לפחות תמונה אחת של כל הכיתה יושבת בצורה מסודרת (כמו שעושים בגן) הצלם אומר אחד שתיים שלוש צייז וכל הילדים ביחד בתזמון מופתי מעלים את הידיים ושמים 2 אצבעות (כמו שהינו עושים פעם)
    3. לא יודעת אם זה ה"עונה" או שה תמיד ככה אבל כמעט כל יום אנחנו רואים תלמידי בית ספר בטיול. תמיד עם תלבושת אחידה (שונה של בנים ובנות). עושה רושם שהם מטיילים הרבה..
    Okumaya devam et