• Portomarine til Palas de Rei

4 października 2023, Hiszpania ⋅ ⛅ 25 °C

Det ble en litt bratt start på dagen i dag. Det var tåkete og yr i luften og etter en km ble hodet kaldt, men der var ingen hatt til å varme et kaldt hode. Så var det bare å rusle oppover den bratte bakken, tilbake til Albergue El Caminate og der på bordet lå hatten, og bra var det.
    Etter bakken ned fra Albergueén, ble det en svett morgen med dugg på brillene i 5 km med oppoverbakke, tildeles meget bratt. Etter ca. 8 km dukket en bar opp med en rikholdig frokostmeny, men det ble det vanlige. Etter hvilen kom solen fram og straks ble livet langt mer positivt og gledelig.
    Etter en stund ble det en avstikker til noen celtiske ruiner jeg hadde lyst til å se. De skriver seg fra rundt år 0 og er bygd på en høyde som gir et godt utsyn til mulige fiendtlige tilnærminger.
    Resten av dagen gikk gjennom mindre landsbyer og et kulturlandskap. Det som er den store endringen fra de tidligere dagene - dagene før Sarria - er mengden av spanske pilegrimer. Mange studenter og turgrupper, som delvis er på pilegrimsreise og delvis på heisatur, gjør det folksomt på leden. Jeg forsøker å starte tidlig på dagen, for å ligge litt i forkant av hordene og velger overnatting på de mindre stedene - slik kan jeg være i min egen boble.

Etter dagens 26 km har jeg 67 km til Santiago. Lørdag er jeg framme og mandag reiser jeg hjem. Damen på bildet går pilegrim med sin 2,5 år gamle sønn - imponerende.
    Czytaj więcej