• Pomelo&poker

December 16, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 18 °C

Po kosilu se z Franceskom sprehodiva do košarkaškega igrišča, kjer naju že čaka Tran. To je ‘njegovo igrišče’, saj tam ob vikendih uči otroke igrati košarko. Celo igrišče imamo zase in z Franceskom začneva eno košarkaško igro (js za hec, on za res), mislim da se ji reče raketa 🚀. Medtem ko midva špilava nama Tran od doma prinese čajnik in kozarčke, oreo piškote in pa domače pomelo (oz tri) iz njihovega vrta😇za pavzo si naredimopravo čajanko, jaz se javim za lupljenje pomela. Spet začnemo malo metat žogo ko se pokaže sonceeee☀️☀️☀️js sm cisto presrečna, prvič po desetih dneh!
    Kmalu se nam pridtužita še dva Tranova prijatelja in z nama malo vadita angleščino. Na igrišču ostanemo še dobro uro, potem pa fantje rečejo, da naju peljejo na en izlet naokoli. Vsak se usede zadaj k enemu na skuterček in v lepem toplem popoldnevu se zapeljemo en krog okoli mesta. Pravijo, da gremo probat ‘kung fu’ in midva misliva, da se športni dan nadaljuje. Pa se parkiramo na enem pločniku ob nekih plastičnih mizah, pred staro gospo z neko posodo. Razložijo, da smo prišli na sladico ‘Coóng phù’
    aaaa, smešna pomota, prijetno presenečenje😅dve veganski sladici, prva so cmočki iz riževe moke v sladkem sirupu s kokosovimi ostružki in arašidi, druga pa kot neka sladka kaša iz zelenega fižola v katero so narezali flancate. Ful zanimivo, sladko, presenetljivo tudi vegansko 🤩🤩
    Ko se posladkamo Francesko odide nazaj v honestay na en english lession, mene pa Tran pelje še na eno turo po mestu. Pokaže mi par zanimivih stvari, dve jami, nočni market, pagodo (tip templja), ostanke obzidja izpred stotih let in pa spomenik Ho Chi Minhu.
    Res je cist drugače, ko poznaš lokalce🥹prečudovit družaben dan se konča z nami tremi najprej na super vegi večerji, potem pa z nadaljno partijo pokra♣️♥️