• Ban Sop Jam village

January 20 in Laos ⋅ ☀️ 24 °C

Eno uro z ladjico do male vasice Sop Jam. Sprejme nas prijazna gospa in nam pokaže sobice za to noč, po 4 v eno. Imamo kratko pavzo da ‘razpakiramo’, pa gremo že raziskovat vasico. Kot iz enega starega filma, prašna makedamska ulica, otroci v blatnih oblačilih z velikimi nasmehi se igrajo z plastičnimi avtomobili, kokoši in petelini tečejo levo desno, gospe kuhajo ob ognju. Vas je znana po ročno izdelanih tkaninah pisanih barv! Vsaka gospa ima svoje izdelke obešene pred hišo, večinoma so to rute in šali, preproge in oblačila. Naše učke ujamejo zapestnice v pisanih kombinacijah in s puncami si vzamemo vsaka eno za spomin in mali prispevek domačinom.
    Sprehodimo se do osnovne šole na koncu ulice (vse skupaj je dolgo ene 600m), kjer se v toplem večeru igrajo fuzbal lokalni fantje. Za kratek čas se jim pridružimo, potem pa še s tremi punčkami zaplešemo.
    Ko se vrnemo nazaj pomagamo pri pripravljanju večerje našim gostiteljem - imamo celo vegi pojedino!
    Večer hitro mine, ko ob ognju igramo igro Warewolf, ki nas jo naučijo francozi😆!