• Hike day 3- jungle trek 4h

January 21 in Laos ⋅ ☀️ 19 °C

4 urni trek po jungli!!
    Niso se hecali te naši vodiči😅Po zajtrku smo prečkali reko in začeli naš pohod. Začetek je bil simple, sploh ko sta nam vodiča že v prve pol ure zrihtala prigrizek; divji pomelo, ki ga je bilo iz drevesa treba sklatit dol z metanjem palic v krošnje!
    Nato skozi gosto zelenje po sončku, kjer je počasi pot začela strmet. Rekli so nam da bo danes malo bolj položno, ampak to je bilo daleč od resnice! Eno uro smo lezli v klanec sredi goste jungle, vsi švicali kot nori in potiho preklinjali našega prikupnega vodiča Manuja (sliki 3 in 6). Ko smo premagali zadnje metre višinske smo se posedli po tleh sredi bambusovega gozda in v tišini čakali, da se nam srčki umirijo. 🥵🌿 Sicer ni bilo tako naporno kot prvi dan, pa tudi krajše, tako da ko smo prišli k sebi, smo veseli nadaljevali. Čakali sta nas še dve uri, vendar po ravnem:)
    Eno uro kasneje se privlečemo izven gozda na malo jaso, kjer na bananovih listih pojemo naše kosilo, danes so nudlčki, delimo jih tudi z eno brejo črno muco.
    Še ena urca do ladje, ta mine najhitreje, saj so trebuščki polni in hoja relativno po ravnem ali pa navzdol. Ko zagledamo reko in našo ladjico, se ju kar razveselimo! Pohod je bil sicer super dogodivščina ampak moram priznat, po treh dneh smo bili že kar zmatrani😅.