• Thakhek loop, day 3

January 29 in Laos ⋅ ☀️ 21 °C

Najlepši dan mojega kroga🫶.
    Umirjen, na izi. Z družbo, 🇩🇪 par in Emmet, uživamo mirno jutro in zajtrk, potem sledi kratka vožnja do štartne točke za ziplining.
    Končno se je vreme obrnilo, sonce čist pribija, veter se je umaknil nekam drugam☀️. Po aktivnem dopoldnevu smo vsi precej zmatrani in veseli, da je do naslednje destinacije samo ena urca vožnje. Midva z Emmetom sva bila kljub temu prevec lačna, da bi čakala s kosilom in sva si topel obrok našla v malem mestu Na Hin (kjer smo prenočili prejšnji večer). Medtem ko čakava greva na zelo hitro šetnjo do lokalne tržnice, kjer se prodaja vse možno, od sadja im zelenjave, do prašičjih parkljev in napol mrtvih lignjev. Meni najbolj v oči padejo živo rdeči čiliji 🌶️.
    Vožnjo začneva okrog pol petih in ujameva golden hour +sončni zahod! Oh, kakšni razgledi🥹. Mirna polja, domačini, ki se potikajo med njimi. Nekatera polja zlato rumena, čisto posušena, druga živo zelena z bogatim nasadom tobaka! Zelen rižek kuka iz mokrih polj, za katerim se ponosno kažejo s soncem obdane gore⛰️ . Beli buffalovčki, ki so redkost, mi prečkajo pot. Hepii
    Poslušam muziko in si poskušam to vožnjo, ta moment, utisnit globoko v spomin.😌
    Zvečer me čaka prijetno presenečenje še v hostlu, kjer mi v zameno za pozitiven Booking Review, fant na recepciji zrihta zaston upgrade v privat sobico!