• Kong Lor cave

January 30 in Laos ⋅ ☀️ 24 °C

Kong Lor jama je znana kot en najbolj spektakularnoh pojavov v Laosu! Dolga 7,5km, visoka na predelih tudi do 100m. Polna manjših soban, otočkov in klasičnih jamskih pojavov, najbolj izstopa pa seveda reka, ki teče skozi! Skozi se torej podaš z ladjico 🚣, ponujajo več opcij- klasična tja in nazaj, na prvem delu določene dele jame tudi prehodiš, medtem ko te vodič/voznik ladjice počaka na drugem koncu! Ko se prerineš skozi celih 8km jame, na drugem koncu sledi kratka vožnja skozi turkizne vode do kratkega postajališča, kjer prijazne gospe prodajajo okrepitve; mrzle pijače, hrano, sadje, tudi bencin! Mi z Sino in Sabastianom smo izbrali to verzijo, tako da smo vse skupaj za izlet porabili dve uri! Osvežili smo se z 🍉 na drugi strani!
    Druga opcija pa je, da svoj motorček naložiš na to malo semi-stabilno ladjico in prepotuješ skozi jamo, ter svojo vožnjo nadaljuješ po lokalni off-road poti🙀 od domačinov smo dobili informacije, da je to za pogumne, da so stanja ceste zelo slaba in da pogosto pride do nesreč. Je pa shortcut, z baje lepimi razgledi, zato mnogi še vedno pogumno izberejo to opcijo! Jaz sem od ene kolegice slišala celo, da so enim bogim turistom motorčki padli v reko med prevažanjem na drugo stran🥲… kako to razložiš rental podjetju, no lo se…
    Uglavnem, mi smo se varni in veseli vrnili k našim motorčkom, ki so nas suhi pridno počakali na prvotni strani🙏!
    Fotke so mal slabše, v jami je bila čista tema, osvetljena le z našimi naglavnimi svetilkami!