• Thakhek loop, day 5

January 31 in Laos ⋅ ☀️ 27 °C

Peti in tudi zadnji dan mojega Thakhek kroga😌. Mirno jutro z zajtrkom v resortu mojih nemških prijateljev, sem si privoščila en kanček bolj fancy zajtrk s sadno solato, pomarančnim sokom, kavico in toplim kruhom z domačo mango-pasijonkino marmelado! Super začetek dneva.
    Danes je dan za vozit, moramo premagati kilometrino vse nazaj do Thakheka. Mi smo se odločili dejansko it krožno, kar pomeni da je na zadnji dan pred nami kratek ‘scenic’ del, potem pa 100km po ravni hitri cesti.
    Prva ura in pol sta bili res lepi, prečudoviti razgledi, mirne vasice, zabavni ovinki. Par avtobusov z vietnamskim registrskami🫶.
    Ko se srečamo z avtocesto si privoščimo en break, eno osvežitev, preden se zadamo koncentraciji dvourne vožnje po ravnem in 80na uro🫠. Sonce danes fuuul pripeka!
    Z dobro muziko vse dokaj hitro mine in kmalu smo nazaj na istočnici kroga, vsi zmatrani od soparnega dneva in z zaspanimi ritnicami, pa še vedno hvaležni za preteklih pet dni. Mi 3je gremo na zadnje skupno kosilo in se poslovimo, naše poti gredo sicer v isto smer, vednar z različnimi postojankami.
    Ker sama čakam na nočni avtobus in imam kar nekaj ur za zabit, se usedem na odličen sojin kofe ☕️. Potem šetkam po tem malem mestecu in slučajno ujamem sončni zahod, žive oranžne barve kukajo izza budističnega templja🐍🌅.
    Zrihtam si še prigrizke za na pot in se poslovim od Thakheka.