• Long travel day(s)😪

February 16 in Peru ⋅ 🌧 29 °C

Iquitos -> Nauta -> Yurimaguas -> Tarapoto
    🚗 🚤 🚌
    Pot začnem že v ponedeljek, ko se spakirana odpravim do pristanišča iskat moj slowboat. Ladja sicer je, ampak ne odrine do naslednjega popoldneva😬 in tudi pogoji so žal precej slabši kot naša prva ladjica.
    Tako da se vrnem nazaj v hostel in greva z Edisonom na eno večerno šetnjo. Nekej dobrega le pride iz tega, pomaga mi z nakupom SIM kartice, saj v Peruju kot tujka ne moram kupit svoje. Sem mu ful hvaležna😇
    V torek zjutraj pa v kopalnici srečam eno argentinko v penziji, in ko izve, kam mam plan it, si zada meni pomagat kot nek osebni cilj dneva😅.
    Pokaže mi čist vse, kam na zemljevidu moram najprej, kam potem, kje dobim taxije, kok plačam za njih, kater hostel moram rezervirat na moji glavni destinaciji…👀celo pokliče par podjetij za transporte do Yurmaguasa in se zame dila za cene!
    Sem ji ful hvaležna, na koncu se odločim it do avtobusne postaje in tam sama povprašat, zdaj ko imam vse informacije, ki jih lahko človek dobi!
    Na avtobusni postaji v Iquitosu je eno podjetje, ki prodaja karte za svoj Fast Boat in kupim kar pri njih, saj je cena še boljša kot od argentinke.
    Zdaj je plan it s “hitro ladjo” aka 20ur, do Yurimaguasa. Ampak te ladje ne grejo iz mojega mesta ampak iz mesteca Nauta, malo dol po Amazonki, in do tja se vozimo 2uri.
    Med vožnjo se spoprijateljim z eno simpatično punco, ki gre obiskat družino in klepetava med vožnjo in si tudi razdeliva moto taxi do pristanišča🙌
    In greva potem na eno hitro kosilce, potem pa se pridruživa ostalim pri dvournem čakanju na našo barčico, ki odrine ob štirih popoldne😴.
    Ko se le ukrcamo mene mal glava boli ampak kljub temu uživam v vožnji, saj je le Amazonka in ponovno imamo en lep sončni zahod!
    Ob sedmih pa spustimo plastična okna, da bi nas drugače ornk zeblo in poskusimo it spat…
    Sledi kar neprijetna in neprespana noč, a hitro mine!
    Na posadki imamo WiFi, kar pomaga 😅
    Utrujena prispem v Yurimaguas ob devetih zjutraj naslednji dan, v sredo!
    Peške so glavnega trga, in persuit of coffee in se kar namatram najdit kavarno (pogrešam Kolumbijo, tam so bile na vsake 7m)☕️🥹…
    In v kavarni se odločim kar potegnit do Tarapota isti dan, saj itak ne moram naredit check-Ina do treh popoldne nikjer in bolje da ta čas izkoristim tako, da sedim na avtobusu… v Yurimaguasu razen cerkvice ni velik več za vidit…
    Tako da evo, spet en moto taxi, do transit postaje, tam kupim karto do Tarapota in počakam pol urce, da gremo!
    Tri ure kasneje prispem😌😌😌 vožnja je bila ubistvu zelo lepa, mnogo hribčkov poraščenih s tropskim gozdom.
    To popoldne zmorem lih samo en hitrler sprehod do trgovine po sestavine za večerjo, saj tortilje niso bile dost…
    Long long travel, moj prihod v Peru je bil kar utrujajoč🤪ampak ziher bo vredno!