• Ollantaytambo🩷💚💛❤️🩵

March 27 in Peru ⋅ ☁️ 15 °C

Ena mojih naaaajljubših (če ne celo ta najljubša) vasic v Peruju🫶.
    Prispeva okrog štirih popoldne z ene četrtim kolektivom dneva, oba zmatrana in brez plana… a se vse takoj obrne, ko naju Ollantaytambo takoj preseneti s plesalci na glavnem trgu💃.
    Usedeva se na pločnik in uživava v predstvi, plesalci so prelepi in plešejo s tako stastjo in navdušenjem in ogromnimi nasmehi na obrazih😍.
    Seveda grejo nakoncu v publiko iskat določene lucky posameznike in seveeeedaaaa sem jaz ena izmed njih🫣ampak kaj češ, ko te pride Latino plesalec povabit plesat na sredi glavnega trga sredi južnjega Peruja med gorami, rečeš ja in greš plesat (prilagam video, hecno je ampak bo najbrs highlight Peruja za vedno ostal🤭).
    Potem greva prečekirat slavni market/tržnico z rbbočnimi izdelki lokalnih ustvarjalcev, iz kjer prideva oba z novimi zapestnicami in Ericka prepričam v nakup prstana🤫.
    Nato pa obiskat slavno arheološko najdbo, ogromno inkovsko trdnjavo in nekdanje kraljevo posestvo! Res impressive, čeprav Eriku so skorajda bolj impressive alpake na parkirišču😅.
    Poteeeeem iskat, kje bova sploh spala danes in ko je to zrihtano, iskat večerjo.
    Turns out da veganskih opcij sicer je veliko ampak so tut skorajda evropejske cen🫤, tako da se odločiva šetkat in pri lokalnem marketu najdeva eno gospo, ki nama zrihta krožnik trojnih ogjikovih hidratov za zelo poceni; riž, špageti in ocvrti krompirčki😝.
    Za zajtrk pa nabaviva many snacks in sadjeeee.
    Ollantaytambo (še vedno neznam izgovorit imena, naju preseneti še s preleeeeepim sončnim zahodom🌅