• Zipaquira & Suesca😇

April 17 in Colombia ⋅ 🌧 17 °C

Za četrtek in petek se odpravim na dvodnevni izlet sama, medtem ko Felipe dela. Pred šihtom me odpelje do avtobusne postaje, potem pa sama šibam naprej.
    Prazen avtobus do Zipaquire, nekega srednje velikega mesta, za katerega nisem imela nekih velikih pričakovanj, pa me je povsem presenetil! 🤩
    Na glavnem trgu sem se usedla za kavico in opazovala ljudi in golobčke😌. Najbolj tipičen Kolumbijski glavni trg, prelepa cerkev, ki skupaj z zelo lepimi in urejenimi barvitimi dvonadstropnimi hiškami sestavlja kvadrat. Ljudje prodajajo kavice in sladoled, progrizke, na sredini trga, en gospod igra kitaro in poje☺️.
    Grem kupit nekaj za pod zob v trgovino in na kratek sprehod še v drugo smer, preden se napotim nazaj do avtobusne postaje in se napotim v smer Suesce, male vasice še mal bolj severno. Na avtobusni postaji mi pomaga izredno prijazen prodajalec sladoleda, ki me predstavi pravim voznikom, ki mi tudi zelo prijazno razložijo, kje moram dol iz avtobusa in kje počakat na drugega🙏.
    V Suesco usprešno (pi skoraj enournem čakanju v dežju) prispem okoli sedmih in grem samo direkt v mojo privat sobico za 10€😴.
    Za petek imam planiran en dolg sprehod po okolici Suesce, pa se vreme zame odloči, da ne. Prav cel dan intenzivno dežuje in jaz sem pozabila svojo palerino, saj sem imela zadnje čase tok sreče z vremenom v Bogoti… tako da dan več ali manj zabijem v kafičih. ☕️
    Drugače pa tudi Suesca zelo luštna, polna prečudovitih poslikav po stenah in grafitijev!😍