- Reis weergeven
- Toevoegen aan bucketlistVan bucketlist verwijderen
- Delen
- Dag 3
- dinsdag 24 september 2024 om 20:43
- 🌙 21 °C
- Hoogte: 7 m
MozambiquePonta do Mar25°56’41” S 32°37’12” E
Bezienswaardigheden Maputo

Vanochtend om 10.00 uur kwam Daniel, onze privé chauffeur en gids ons ophalen voor een city trip door Maputo, dit was ook onze eerste kennismaking met Daniel, de klik was er meteen en hij heeft ons de mooiste bezienswaardigheden van Maputo laten zien.
Als eerste kwamen we bij de Nederlandse Ambassade aan, een prachtig gebouw en goed bewaakt, de mensen die hier werken hebben veel voor ons betekent, in deze wijk zijn veel ambassades van over heel de wereld.
Onze rit werd vervolgd en kwamen we langs een prachtige kerk (IG Reja de Santo Antonia da Polanc) waar we even zijn uitgestapt om naar binnen te gaan om een kaars te branden voor onze Monika💖.
Weer terug in de auto om naar het museum de Hisorica Natural te gaan, helaas was deze gesloten, maar Daniel had meteen een andere invulling en liet ons een prachtig Fort zien.
Daarna zijn we naar een treinstation gereden, dit station staat in de top tien van mooiste stations in de wereld, tegen over het station stond een beeld van Lady Snake, het verhaal verteld dat ze deze slang die om haar heen hangt zelfstandig met blote hand gedood heeft.
Onze trip ging verder en we bezochten een markt waar we een heerlijke rijpe papaya hebben gekocht bij een lieve Mozambikaanse dame die maar al te graag met me op de foto wilde, ze deed zelfs haar schort uit om er zo mooi mogelijk uit te zien, met een dikke knuffel namen we afscheid.
Aan de overzijde van de markt was een stoffen winkel waar ze volgens Daniel prachtige stoffen verkopen tegen een lage prijs, hij had gelijk de stoffen waren heel kleurrijk.
Onze citytrip vervolgde en kwamen we aan bij een prachtige kathedraal van onze lieve vrouw van de onbevlekte ontvangenis, deze is door paus Johannes de tweede bezocht , de mantels die hij droeg waren tentoon gesteld.
We reden weer verder en kwamen bij een imposant beeld, dit beeld was van de eerste president van Maputo (Samora Moises Machel) hij was president van 1975 - 1986 en is nog steeds heel geliefd bij het volk.
Daniel liet ons daarna een ijzeren huis zien (Casa de Ferro) dat is ontworpen door dezelfde architect die ook de Eiffeltoren ontwierp, heel bijzonder om te zien.
Als afsluiting hebben we heerlijk in een botanische tuin gewandeld waar het krioelde van de vleermuizen, die druk in de weer waren.
Na deze ruim drie uur durende citytrip die heel educatief was terug naar het hotel om even te gaan slapen om de batterij weer te laden, want ja ook hier gaat long covid gewoon door.
Vanmiddag nog even op het strand geweest, vanavond vroeg slapen want morgen loopt de wekker vroeg af.Meer informatie
Jullie hebben al veel waardevolle en liefde volle momenten meegemaakt . Geniet ervan samen ♡ [Eefje]
ReizigerWat gaaf wat je allemaal al hebt gezien! X
ReizigerPrachtig, wat een ervaring.