• Dieper zuid-Afrika in.

27. september 2024, Sør-Afrika ⋅ 🌙 27 °C

Wat een geweldige spannende nacht in de tent, al die dierengeluiden het leek wel of ze allemaal wakker bleven, een hele ervaring.
    Vanochtend na het ontbijt zijn we meteen vertrokken naar de volgende Lodge, deze lag een heel eind verder weg en na een prachtige toeristische route van dik vier uur, kwamen we aan bij Grietje Nature Reserve, de naam Grietje komt van een Berg die zo heet. Na een flinke paspoort en incheck papieren controle konden we eindelijk het reservaat in, de wegen in het reservaat zijn hobbelig, kuilen zand, veel olifanten poep🤣 eigenlijk was de auto van Daniel er niet voor bestand maar we hebben rustig aan gedaan, na wat zoeken in de middle of nowhere kwamen we terecht bij onze Lodge Ngalali Retreat echt schitterend.
    Als we binnen rijden en het hek wordt achter ons gesloten komt er een kudde buffels aangelopen, de dame van de Lodge vertelde dat deze buffels een tijdje geleden voor hun hek een leeuw hebben gedood.
    We werden warm ontvangen en er werd ons meteen een overheerlijke lunch aangeboden die bestond uit een verse salade met kip.
    Tijd om even te relaxen en aan het zwembad te liggen, Whow wat een verrassing komt daar even heel op zijn gemakje een olifant aangelopen, wat een groot cadeau🐘
    Nu lekker douche en weer eten, en genieten van onze avond.

Ow ja we kwamen langs het plaatsje Hoedspruit, daar waar Mirjam van B&B vol liefde een Lodge heeft, we hebben nog even overwogen om daar een kopje koffie te gaan drinken 🤣 nee hoor grapje🤣