• Van Grietje naar het Kruger!

29 września 2024, Afryka Południowa ⋅ ☁️ 28 °C

Vanochtend om 4.45 uur liep onze wekker af om vervolgens een game drive bij zonsopkomst te gaan doen, we waren nog maar net onderweg toen de ranger een melding kreeg op zijn radio door een collega ranger dat er in de buurt twee neushoors waren, onze jeep werd meteen gekeerd en volle gas erop af. Geweldig om te zien hoe deze twee grote imposante dieren stonden te grazen. Na het prachtige schouwspel ging onze rit verder, onderweg kwamen we veel giraffen en hertachtige tegen, opeens zagen we een kudde olifanten aanlopen onze richting uit, de grote Bull was wel heel nieuwsgierig en Johan kon hem bijna aanraken zo dichtbij kwam hij, de ranger vertelde dat hij heel ontspannen was en vooral heel nieuwsgierig, dan voel je je toch wel heel klein zo een gigantisch beest naast je, kippenvelmoment.
    Na anderhalf uur even tijd voor een kopje mint thee met een koekje bij de Crocodile river, en ja hoor daar zwom of eigenlijk liep hij in de rivier, het was een gigantische krokodil.
    Na deze korte break gingen we weer verder en zagen een kadaver liggen van een springbok die de dag daarvoor was opgegeten door de hyena’s.
    Om half negen terug naar onze Lodge waar een heerlijk ontbijt voor ons klaar stond, lekker gegeten, backpack weer gepakt om onze reis voort te zetten richting krugerpark, dit was een flinke rit van drie en een half uur, waar ik mijn ogen even gesloten heb om mijn batterij weer op te laden.
    Een maal in het Kruger park zien we Buffels, wilde honden, olifanten, wrattenzwijnen, giraffen, nijlpaarden, hyena’s, gnoe’s, apen en nog heel veel kleinere dieren,maar als hoogte punt werden we beloond met de koning van de jungle, Johan en ik hebben elkaar even in onze benen geknepen en zeiden tegen elkaar whow dit is echt, op vier verschillende plekken hebben we leeuwen gezien, deze stond bij Johan hoog op zijn lijstje, hij genoot hier enorm van en had een smile op zijn gezicht van oor tot oor, wat een geluk, vier van de vijf big five in hun eigen habitat mogen zien, hoe vet is dat!
    Nu in onze laatste Lodge in Zuid-Afrika, morgen vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Tofo in Mozambique, ons wekkertje loopt om zes uur weer af dus zo lekker slapen.
    Czytaj więcej