• Een donkere vakantiedag.

3 octobre 2024, Mozambique ⋅ 🌬 21 °C

Bruut worden we om vier uur gewekt door onze wekker en een tropische storm, het weer past zich aan, aan hoe we ons voelen.
    Snel buiten douche in de storm om zo de onrustige nacht van ons af te spoelen.
    Om vijf uur vertrekken we met Carlos en de chauffeur richting Xai-Xai naar de plaats van het ongeluk.
    Na een half uurtje rijden ziet Johan een prachtige regenboog aan de hemel en na anderhalf uur zie ik er ook een.
    Een regenboog zien is een teken van hoop, vrede, troost en belofte na een storm of moeilijke tijd.
    Het symboliseert dat er na regen altijd zonneschijn komt. Dit kan ons eraan herinneren dat we zelfs in donkere tijden hoop moeten blijven houden en ons moeten concentreren op de positieve dingen die nog moeten komen.

Het is een lange rit van drie en een half uur naar Xai-Xai, ik voel me verdrietig, m’n hart is gebroken en Johan heeft het ook zwaar, hoe dichterbij we komen hoe harder ons hart begint te kloppen, we houden elkaar stevig vast.
    Als we aankomen staan de getuige van het ongeluk en de eigenaar van het land al op ons te wachten.
    We maken kennis en lopen samen richting de boom waar nog brokstukken van de auto liggen, hier breken we en laten alle emotie los.
    De getuige van het ongeluk begint van A tot Z te vertellen wat hij heeft gezien, ik zal jullie de details besparen.😢😢😢
    De eigenaar van het land is aanwezig omdat hij toestemming moet geven voor de spullen die we achterlaten.
    Voordat we beginnen gaat Carlos ons voor in het gebed, vervolgens laten we onze spulletjes aan de eigenaar zien die we willen achterlaten om onze lieve Monika te eren.
    Hij vind alles goed behalve de libellen met solar verlichting dit kan afleiden voor het passerende verkeer in de avond, dat respecteren we natuurlijk.
    Als alles een mooi plekje heeft gekregen wordt er een moment van stilte ingelast, daarna worden er foto’s gemaakt, zelfs door de locale bevolking die is komen kijken.
    We stoppen de getuige en eigenaar wat geld in de handen als dank.

Met veel liefde zijn de ornamentjes gemaakt die we achterlaten.
    Onze Jan heeft het messing plaatje gemaakt en de tekst van de Dragonfly in het Portugees laten laseren, dank je wel lieverd♥️
    Vriendin Michelle heeft een prachtige ketting zelf gemaakt, onwijs lief ♥️
    De kleine Dragonfly heeft Ellen meegeven, dank je wel♥️
    Johan heeft het houten Libelle mobiel gemaakt, ik hou van je ♥️

In het dorre veld zie ik een prachtige bloem ik loop er naar toe om deze bloem goed in me op te nemen.
    De mooiste bloemen worden het eerst geplukt, Lieve schat jij bent zo een bloem😢

Na een ongeveer een uur rijden we weer terug naar ons Mozambeat Motel, moe, uitgeput en leeg.
    Weer een stukje van onze puzzel, ik ben er achter gekomen dat onze puzzel nooit meer compleet zal worden, we missen een heel groot puzzelstuk en dat ben jij lieverd, we missen je enorm, het doet zo ondraaglijk veel pijn, het is zo oneerlijk!
    En savoir plus