Op pad in Bilene
10. oktober 2024, Mozambique ⋅ 🌙 22 °C
Vanochtend wakker worden met zo een prachtige uitzicht daar willen we zeker ons bed wel weer voor uitkomen.
Nadat we zelf voor ons ontbijt hebben gezorgd, haha nee dat zijn we na drie weken nog niet verleerd🤣, komt onze taxi chauffeur ons om elf uur ophalen om ons naar het centrum en de lagune te brengen, hier besluiten we een watertaxi te nemen die ons naar de overkant van de lagune brengt, hier is een prachtig tropisch eiland, de vaart er na toe geeft echt een adrenaline kick, de boot gaat als een speer over het water.
Aangekomen op het eiland besluiten we heerlijk door het water te wandelen en staan we stil bij ieder levend diertje dat we zien, wat is de onderwaterwereld toch prachtig🤩.
Na deze prachtige wandeling nemen we even rust en gebruiken we een lichte lunch.
Voor dat we weer terug gaan zie ik vijf lieve kinderen die bij een boot aan het spelen zijn, ze zwaaien lief naar me en ik besluit om er even naar toe te gaan, omdat we geen speelgoed bij hadden heb ik ze alle vijf wat centjes gegeven, ik kan dat dan toch niet laten🙈, vijf blije snoetjes en van ieder kind een hartelijk dank (obrigado)
Even later komt er een roeiboot met de mama van de kinderen, ze had boodschappen gehaald, op het vaste land, de andere twee dames die nog in de boot zaten roeide verder met ook zware zakken met……. We denken meel of rijst of zo. Wat is het contrast toch groot! De kinderen waren blij om mama weer te zien.
Daarna weer met de watertaxi terug naar wal.
Hier aangekomen zien we schommels in zee, dus komt het kind in ons naar boven en hebben we heerlijk geschommeld.
Eenmaal opgedroogd zijn we nog even naar de winkeltjes en kleine markt gelopen, we hebben hier even rondgeslenterd.
We besloten dat we terug wilde naar het strandpaviljoen waar we gisteravond gegeten hebben omdat we graag het uitzicht bij daglicht wilde zien en er nog heel veel op hun kaart stond wat we lekker vinden.
We ploften neer in een relaxt lounge zitje met uitzicht op de lagune, twee dames waren aan de oever hun gevangen vissen aan het schoonmaken, dit was indrukwekkend om te zien, toen de vis schoon was werd alles op hun hoofd meegenomen.
Daarna zijn we gaan eten, Johan genoot van een heerlijke kipburger en ik koos een curry van vis, het smaakte ons weer heerlijk.
Na het eten hebben we onze taxichauffeur weer laten komen en hij heeft ons weer veilig thuis gebracht waar we enthousiast ontvangen werden door onze hond Bobbie.Læs mere

RejsendeWat leuk om te lezen hoe jullie ook genieten van jullie bijzondere vakantie reis🤩😘
Rejsende♥️
RejsendeAltijd lekker bij het water. Genieten maar.
Rejsende♥️