Satellite
Show on map
 • Day7

  Olympics!

  August 25, 2016 in Brazil ⋅ ⛅ 14 °C

  De Olympics zitten er weer op. Het waren drie heel gave dagen!

  Vrijdag bezochten we het bekende beeld van Christo Rendentor. Het was nogal een gedoe om er te komen, veel wachten voor kaartjes en bussen, maar het is gelukt! Mega druk natuurlijk door alle sporters en supporters die hierheen wilden. Voor ons in de rij stonden Poolse atleten met blikken bier, en atleten uit Georgie likten elkaar over de wangen. Bijzondere gewoonten 😆. Het beeld en uitzicht over de stad zijn in ieder geval al het wachten waard.

  S avonds was het tijd voor atletiek. Met heel veel mensen in de metro, goed op onze spullen letten dus. Maar in de trein hadden we mazzel. In Brazilië hebben ze namelijk speciale wagons voor vrouwen waar mannen serieus uit worden geweerd. Niet slecht 😋. De verkopers spelen er handig op in, want er wordt veel gehandeld in chocolade maar ook in wasknijpers 😆.

  Eenmaal in het stadion hadden we mega goede plekken, aan de kant van de start/finish, polsstokhoogspringen en goed zicht op het hamerwerpen. Naast ons zat een Braziliaanse jongen die alles wist van atletiek en ons vertelde over alle in en outs. Heel tof! Tussendoor werden victory ceremonies gehouden, alles bij elkaar had het wel iets weg van The Hunger Games 😆. We zagen Usain Bolt goud winnen met estafette. Heel gaaf en geweldige sfeer in het stadion!

  Op zaterdag hebben we een citytour gedaan in het oude centrum. Rio heeft een mooi centrum met een aantal prachtige koloniale gebouwen. De gids vertelde dat deze gebouwen zijn gebaseerd op Parijs en zelfs de duiven komen daar vandaan. Ik vraag me af waarom je duiven zou willen importeren maar goed 🙈. Ze hebben onlangs een trambaan aangelegd, maar omdat nog niemand gewend is aan het geluid rijdt er een toeterende motorrijder voor. Zo blijkt er voor elk probleem een oplossing te zijn :).

  'S avonds gingen we naar het Holland Heineken House. Veel Nederlanders, veel Brazilianen en wat verdwaalde figuren uit andere landen. Kennelijk is het HHH bekend om de goede feesten. En het was zeker een goed feest, Guus Meeuwis wist de boel wel te vermaken 🎉 het was mega gezellig!

  Zondagochtend moesten we helaas wel heel vroeg op, want we gingen naar de halve finale vanworstelen. Ik had werkelijk geen verstand van worstelen, maar inmiddels toch een beetje en vond het verrassend genoeg nog leuk ook! Daarna hebben we wat geslapen en gingen we weer naar het HHH. Helaas was nu 90% Braziliaans, was er geen Guus Meeuwis, maar uiteindelijk werd het weer (te) gezellig.

  Ik had niet gedacht dat ik Rio en de Olympics zo leuk zou vinden, maar Daan en ik hebben al afgesproken om over 4 jaar naar Tokyo te gaan. Kijk er nu al naar uit 😆.
  Read more

  Jorien Zuurendonk

  😹😹nu al afgesproken ok naar Tokyo te gaan. Ligt dicht(er) bij Australie😉😉

  8/25/16Reply