Joined July 2016 Message
 • Day1

  Last days

  August 29, 2016 in the Netherlands ⋅ ☀️ 19 °C

  Vrijdag was het tijd om weer terug te gaan naar Rio aangezien onze vlucht een dag later vertrok. De boottocht en de rit met de bus gingen gelukkig snel. We hadden gehoord dat de dag ervoor busjes zijn aangehouden voor een drugscontrole van twee uur. Daar hadden wij gelukkig een keer geen last van!

  Eenmaal in Rio gingen we snel door naar een grote shoppingmall want Daan had nog een jurk nodig voor een bruiloft. Helaas geen jurk voor Daan, wel een ring voor mij 🙄.

  We moesten haasten want we hadden met Marcus en Will afgesproken om onbeperkt pizza te gaan eten. We hebben echt MEGA veel pizza op. Het leukste van alles was dat ze ook chocolade en aardbei pizza hadden 😋. Tonnetje rond gingen we door naar Lapa voor Sambales. Die konden we niet vinden dus eindigden in een club waar we tot midden in de nacht onze dansmoves hebben geshowd (en een poging tot samba).

  Zaterdagochtend hebben we onze spullen gepakt en namen de jongens mee lunchen bij Colombo Bakery voor wat Britse geschiedenis. Daarna moesten we helaas afscheid nemen en gingen we richting het vliegveld voor onze vlucht terug naar Nederland.

  We hadden drie vluchten, van Rio naar Madrid, van Madrid naar Kopenhagen en Kopenhagen naar Amsterdam. Niet heel handig, maar scheel veel geld en de reis duurde maar 1 uur langer dan met één overstap (snel verdiend dus!). Op het vliegveld bleek dat we niet konden inchecken voor onze laatste vlucht. Slecht nieuws, want onze overstaptijd was maar 45 minuten! We hebben geprobeerd online in te checken, maar dat lukte niet vanwege de eerste twee vluchten. We hebben gebeld, gemaild en zelfs gefacebooked maar kregen geen reactie. Dus gingen we op de gok! De eerste vlucht ging voorspoedig, heb de film Blind Side gekeken (mooi!) en daarna geslapen. Bij de tweede vlucht mochten we vooraan zitten, klaar voor de sprint naar de checkin balie op het vliegveld van Kopenhagen. We hadden super geluk, want ons vliegtuig kwam een half uur eerder aan dan gepland. We sprintten over het vliegveld en konden nog inchecken jeeee! Vervolgens gingen we door de douane naar de gate, waar bleek dat we vertraging hadden van een uur. Zowaar nog tijd om te shoppen!

  Nu zitten we in het vliegtuig op weg naar Nederland. Met een heel dubbel gevoel. Heel fijn om vrienden, familie en m'n hond weer te zien en lekker thuis te zijn. Maar aan de andere kant ook verdrietig dat het avontuur over is. We hebben zoveel bijzondere dingen gedaan zoals Machu Picchu, de zoutvlakten, jeeptour door Jericoacoara, walvissen gespot enzovoorts. Ik ga Daan missen na al die tijd samen optrekken, wat bijzonder goed ging!

  We hebben zoveel fijne mensen ontmoet onderweg. Heel bijzonder dat je elkaar in korte tijd zo leert kennen en je avonturen met elkaar deelt. Ik ga het ontzettend missen en ben stiekem alweer aan het nadenken voor een volgende trip...🙃

  Voorlopig dus geen blog meer. Vond het super leuk dat jullie zo meeleefden, thanks voor alle leuke berichtjes! Tot snel weer in het eggie 😄😘
  Read more

  Jean Eigeman

  Het was top om jullie te volgen. Gelachen, genoten van beelden en woorden, prachtige, originele observaties en ook de openheid over een drankje, een feestje, de lol. Dank!

  8/29/16Reply
   
 • Day1

  Ilha Grande

  August 28, 2016 in Brazil ⋅ ☀️ 20 °C

  De dag na de Olympics, gingen we richting Ilha Grande. Ilha Grande is een super mooi groen eiland met witte stranden ten zuiden van Rio. Toen we aankwamen bleek dat er een enorme storm over het eiland had geraasd en de stroom op het hele eiland is uitgevallen. Het was inmiddels al avond dus het eiland werd verlicht met kaarsjes. We gingen uiteten en daar ontmoetten we Laurence, Will, Markus en Ben uit Londen. We hebben een kaartgespel genaamd shithead gespeeld. Kende het niet maar we hebben natuurlijk wel gelijk gewonnen 😉. Daarna gingen we voor een caiparinha naar Cafe del Mar aan het strand wat mega gezellig was. Daar was ook Silvain, een grappige fransman die naar het eiland was gekomen voor een yogaretreat maar die helaas was gecanceld. Dus heb ik samen met hem yoga gedaan op het strand (best lastig overigens na een paar drankjes 😋. Het was zo gezellig dat we nog even doorgingen naar Aquarius, de discotheek op het eiland. Het werd veel te laat en veel te gezellig. Maar ondanks de zware nacht maakten we de volgende ochtend een pittige wandeling naar Lopes Mendez, een strand aan de andere kant van het eiland. Het was zo'n 2,5 uur wandelen en veel klimmen. De hike was een goede remedie tegen m'n kater 😄. Na wat relaxde uren op het mega mooie strand gingen we met een boot terug naar het dorp. 'S avonds gingen met z'n allen bbqen en daarna weer naar Aquarius. Deze avond werd nog gezelliger 🎉.

  De dag erna hadden we een hike gepland naar de waterval en ruïnes. Inmiddels was ook Emma aangehaakt (ook uit Londen). Vandaag had iedereen het toch wel zwaar mee na twee avonden stappen 🙈. Uiteindelijk belandden we weer op een mooi strand waar ik wat heb bijgeslapen. We gingen voor de afwisseling weer naar het buffetrestaurant om te kaarten. Ik ben vervolgens vroeg naar bed gegaan en de rest ging weer door naar Aquarius. Aan de verhalen te horen heb ik veel gemist maar m'n bed lag in ieder geval goed 😉. De allerlaatste dag op Ilha Grande hebben we rustig aan gedaan, wederom strand en luxe uiteten met onze vrienden bij een visrestaurant aan zee. Dat was genieten!

  Ilha Grande is echt een tof eiland om te wandelen, te relaxen, goed te eten en caiparinha's te drinken 🍸De dagen zijn voorbij gevlogen!
  Read more

 • Day7

  Olympics!

  August 25, 2016 in Brazil ⋅ ⛅ 14 °C

  De Olympics zitten er weer op. Het waren drie heel gave dagen!

  Vrijdag bezochten we het bekende beeld van Christo Rendentor. Het was nogal een gedoe om er te komen, veel wachten voor kaartjes en bussen, maar het is gelukt! Mega druk natuurlijk door alle sporters en supporters die hierheen wilden. Voor ons in de rij stonden Poolse atleten met blikken bier, en atleten uit Georgie likten elkaar over de wangen. Bijzondere gewoonten 😆. Het beeld en uitzicht over de stad zijn in ieder geval al het wachten waard.

  S avonds was het tijd voor atletiek. Met heel veel mensen in de metro, goed op onze spullen letten dus. Maar in de trein hadden we mazzel. In Brazilië hebben ze namelijk speciale wagons voor vrouwen waar mannen serieus uit worden geweerd. Niet slecht 😋. De verkopers spelen er handig op in, want er wordt veel gehandeld in chocolade maar ook in wasknijpers 😆.

  Eenmaal in het stadion hadden we mega goede plekken, aan de kant van de start/finish, polsstokhoogspringen en goed zicht op het hamerwerpen. Naast ons zat een Braziliaanse jongen die alles wist van atletiek en ons vertelde over alle in en outs. Heel tof! Tussendoor werden victory ceremonies gehouden, alles bij elkaar had het wel iets weg van The Hunger Games 😆. We zagen Usain Bolt goud winnen met estafette. Heel gaaf en geweldige sfeer in het stadion!

  Op zaterdag hebben we een citytour gedaan in het oude centrum. Rio heeft een mooi centrum met een aantal prachtige koloniale gebouwen. De gids vertelde dat deze gebouwen zijn gebaseerd op Parijs en zelfs de duiven komen daar vandaan. Ik vraag me af waarom je duiven zou willen importeren maar goed 🙈. Ze hebben onlangs een trambaan aangelegd, maar omdat nog niemand gewend is aan het geluid rijdt er een toeterende motorrijder voor. Zo blijkt er voor elk probleem een oplossing te zijn :).

  'S avonds gingen we naar het Holland Heineken House. Veel Nederlanders, veel Brazilianen en wat verdwaalde figuren uit andere landen. Kennelijk is het HHH bekend om de goede feesten. En het was zeker een goed feest, Guus Meeuwis wist de boel wel te vermaken 🎉 het was mega gezellig!

  Zondagochtend moesten we helaas wel heel vroeg op, want we gingen naar de halve finale vanworstelen. Ik had werkelijk geen verstand van worstelen, maar inmiddels toch een beetje en vond het verrassend genoeg nog leuk ook! Daarna hebben we wat geslapen en gingen we weer naar het HHH. Helaas was nu 90% Braziliaans, was er geen Guus Meeuwis, maar uiteindelijk werd het weer (te) gezellig.

  Ik had niet gedacht dat ik Rio en de Olympics zo leuk zou vinden, maar Daan en ik hebben al afgesproken om over 4 jaar naar Tokyo te gaan. Kijk er nu al naar uit 😆.
  Read more

  Jorien Zuurendonk

  😹😹nu al afgesproken ok naar Tokyo te gaan. Ligt dicht(er) bij Australie😉😉

  8/25/16Reply
   
 • Day1

  Riooooo!

  August 19, 2016 in Brazil ⋅ ⛅ 24 °C

  Je weet dat je op het vliegveld van Rio bent aangekomen als je ineens tussen een groep olympische voetballers uit Duitsland loopt. Dat voorspelt veel goeds 😀

  Na aankomst namen we de bus naar ons hostel in Ipanema, een van de mooiste wijken van Rio. Onderweg was al te zien dit een stad is van contrasten. Aan de ene kant zie je vervallen gebouwen met graffiti, zwervers en heel veel politie, maar een paar meter verderop ligt vervolgens een op en top chique cruiseschip. Heel vreemd om te zien.

  Voor het eerst slapen we in een hostel. We hebben een mega kleine kamer met zes personen. Dat is wel even wennen na al die luxe in onze eerdere hotels! Heb dan ook niet zo goed geslapen en heb ook lichtelijk last van een kater aangezien we na onze cocktails tijdens het avondeten, in het hostel werden verrast met champagne door de directeur van het Finse boksteam. Die hadden kennelijk brons binnengesleept. Heel lekker, maar iets teveel van het goede 🙈

  Vandaag gaan we naar het enorme Jesus beeld en vanavond eindelijk naar de finale van atletiek woei!
  Read more

 • Day1

  Op seafari

  August 16, 2016 in Brazil ⋅ ☁️ 10 °C

  Vandaag was een heel bijzondere dag, we gingen namelijk op zoek naar bultrugwalvissen. In de Braziliaanse winter verblijven ze hier namelijk voor de kust om te paren. In de zomer zijn ze in het zuiden van Argentinië om veel te eten. We hebben dus geluk dat ze nu hier te vinden zijn. Vorig jaar heb ik ze namelijk net gemist in Costa Rica.

  We gingen vroeg naar het Baleia Jubarte Institute waar we een boeiende presentatie kregen over bultrugwalvissen. Nu weet ik bijvoorbeeld dat een volwassen bultrugwalvis net zoveel weegt als 12 bussen, een baby bij de geboorte 5 meter lang is (!) en elke dag 35 kilo aankomt. Ook weet ik sinds vandaag dat de het water dat uit het luchtgat komt geen water is, maar lucht dat pas aan de oppervlakte condenseert. Als ze vis willen vangen werken ze samen, zwemmen om een school vissen heen en blazen bellen zodat de vissen nergens heen kunnen. De baleinen waarmee ze de visjes uit het water vissen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als onze nagels en haar. Boeiend om te weten!

  Na de presentatie gingen we het water op. We waren uitgebreid gewaarschuwd voor zeeziekte. Aangezien ik daar snel last van heb, nam ik een van de 'happy pills' die werden aangeboden. Ik had gelukkig nergens last van behalve dat ik enorm mn best moest doen om mn ogen open te houden. Werkt dus ook prima als slaapmiddel! Het duurde wel even voor we de walvissen vonden, maar het is gelukt! Eerst zagen we er een, en later kwam er een tweede bij. Het is niet uit te leggen hoe het is om deze immense dieren boven het water uit te zien springen. Ik had werkelijk de hele tijd kippenvel! Zo ontzettend gaaf. Zeker een van de meest bijzondere dagen uit onze reis.
  Read more

 • Busje komt zo - part 2.

  August 15, 2016 in Brazil ⋅ ☁️ 24 °C

  Reizen in Zuid Amerika zou reizen niet zijn als er niks mis ging. Dus inderdaad, vandaag hadden we weer panne met onze bus! In the middle of nowhere stonden we weer te wachten. Eerst werd gezegd twee uur, toen nog een half uurtje extra. Uiteindelijk kwam de andere bus pas zo' 4 uur later.

  Hoewel wachten natuurlijk geen lol is als er niks te doen is, is het wel gezellig met alle toeristen onderling. Reisverhalen en tips worden uitgewisseld, handig! En toen de bus arriveerde was iedereen in opperbeste stemming. Zo is vertraging geen probleem!

  Alleen, in Salvador stond onze taxi chauffeur te wachten. Hoewel niemand bereik had, bleek Daan dat wel te hebben en konden we contacten. Gelukkig was het geen probleem en was ie ook later op de dag bereid ons naar Praia do Forte te brengen. Toevallig moesten Axel en Joanna (Fransen) ook naar Praia de Forte en konden we de taxi delen. Heel toevallig zitten ze ook in hetzelfde hotel.

  Van Porto de Forte hebben we nog niet veel meer gezien dan de pizzaria. Wel vertelde de taxi chauffeur dat Leonardo Di Caprio hier wel eens in de buurt wordt gespot. En ook vertelde hij dat rond volle maand feesten worden gehouden waarbij men naakt gaat zwemmen. Fingers crossed dat we Leo daar gaan tegenkomen 😆

  Morgen gaan we met de Fransen op zoek naar bultrugwalvissen. Dat wordt te gek!🐳
  Read more

 • Lencois

  August 14, 2016 in Brazil ⋅ 🌙 20 °C

  Sinds vrijdag zijn we in Lencois, een diamantstadje in het binnenland op zo'n zeven uur rijden van Salvador. Lencois ligt in het nationaal park Chapada Diamantina.

  Bij aankomst in ons hostel was de eigenaar enigszins verbaasd dat 'Mike' een vrouw bleek te zijn 🙀. Ons hostel is basic, maar de eigenaar is onwijs aardig en behulpzaam.

  Gister zijn we op zijn aanraden gaan wandelen in het gebied. Er is hier in de buurt al veel te zien. 'S ochtends gingen we naar de rivier met een grot. Kennelijk lastig te vinden maar met wat hulp waren we er eigenlijk zo. Het was grappig om te zien dat mensen daar hun was doen (zowel het wassen als het drogen). In de middag liepen we een andere route, naar een gebied met prachtig gekleurde stenen en watervallen. Er was zelfs een natuurlijke waterglijbaan, heel tof! We hebben ons prima vermaakt. 'S avonds gingen we uiteten en aan de caprainha, maar na een alcoholvrije week viel dat wat zwaar 😆. Natuurlijk hebben we nog de olympische spelen geleken en hoopten op goud voor Dafne Schippers, maar helaas.

  Vandaag stonden we vroeg op voor een tour naar het nationaal park. Samen met twee Nederlanders (ouders van een olympisch roeier), twee schotten en onze gids Trajano gingen we op stap. We begonnen bij een waterval waar we konden zwemmen en onderdoor konden lopen. Daarna gingen we naar een groot met stalactieten en stalagmieten. Trajano vertelde dat 3cm ongeveer 100 jaar in beslag neemt. Sommigen waren meer dan 10 meter hoog! Heel bijzonder.. Na de wandeling door de grot gingen we naar een meer in een grot waar het water kristalblauw kleurt. Dit komt door magnesium in het water, dat te zien is als de zon erop schijnt (alleen tussen mei en sept, tussen 2 en3uur). Het was echt heel onwerkelijk zo mooi. We konden daarna in diezelfde rivier zwemmen. Aan het eind van de dag gingen we naar een berg vanwaar we fenomenaal uitzicht hadden op het gebied van Chapada. Vanaf hier zagen we de zon ondergaan achter de bergen, wederom een super mooie sunset!

  Vanavond zijn we gaan eten in de stad en hebben vrienden gemaakt met een Braziliaanse vader en z'n twee kids. Heel gezellig gekletst. Ook de twee Nederlanders van de tour waren super aardig en hebben ons voorzien van een oranje petje en slinger, zodat we in stijl Nederland kunnen vertegenwoordigen in Rio! 🎉

  Maar eerst gaan we nog een paar dagen genieten aan het strand, morgen reizen we naar Praia do Forte, boven Salvador. Ik hoop dat jullie een goed weekend hebben gehad met zon? En voor wie geen vakantie heeft, werkse weer! 😘
  Read more

  Wowwwww das mooi 😊

  8/15/16Reply
   
 • Day2

  Olympics here we come!

  August 11, 2016 in Brazil ⋅ 🌙 24 °C

  Jaaaa we gaan naar de Olympics! In eerste instantie waren we eigenlijk niet van plan om te gaan omdat het niet zo handig uitkwam met onze terugreis. Maar er gebeurt nu zoveel rondom de spelen dat we er niet omheen kunnen... We zijn zo dichtbij, we moeten daarheen!

  Dus probeerden we via de website kaartjes te bestellen. Helaas lukte dat niet, want dat kon alleen maar met een visakaart. Laten we nou net allebei een mastercard hebben (net als bijna iedereen in Nederland). Gelukkig kwamen we er achter dat er ook een ticketoffice in Salvador zit! Er zijn hier namelijk ook voetbalwedstrijden. Dus op de gok gingen we daar naartoe met een taxi. De chauffeur loosde ons door een immense shoppingmall waar we uiteindelijk het ticketoffice vonden. En we hadden super mazzel, we konden nog kaartjes krijgen voor de finale van atletiek. DE wedstrijd die ik het liefst wilde zien! Onwijs blij! En omdat de kaartjes voor worstelen niet zo duur waren, pakken we ook daar nog een wedstrijd van mee. We zijn er immers toch! Het komt er nu op neer dat we volgende week vrijdag naar atletiek gaan, zaterdag Holland Heineken House en zondag worstelen. Dat wordt leuk! Ons hostel zit om de hoek bij het Holland Heineken House in Ipanema (mooie wijk aan het strand) dus het gaat helemaal goed komen! Alleen het vooruitzicht is al een feest 🎉

  Na het scoren van de kaartjes gingen we naar Barra, in het zuiden van Salvador aan het strand. Volgens velen heel leuk, volgens ons heul saai. Er is een strand en een vuurtoren, thats it. We liepen wat verveeld rond in ford (met Hollandse roots) toen we door de bewaker werden gewezen op een gratis fototentoonstelling. Bij gebrek aan beter namen we een kijkje, maar dit was werkelijk de beste fototentoonstelling die ik tot zo ver heb bezocht. Heel mooie foto's uit Brazilië van natuur en cultuur, op een heel speelse manier. Bijvoorbeeld met een 3d bril door een galerie lopen, en in een ruimte op een woord gaan staan en daar foto's van te zien krijgen. Moeilijk om met woorden te beschrijven, maar het was echt gaaf.

  Vandaag hebben we rustig aan gedaan. We moesten nog het een en het ander plannen voor onze laatste weken. Ik heb verder weer yoga gedaan in onze tuin en hebben lekker gegeten. Vanavond was er alweer feest in de stad, wat een levendigheid hier!

  Morgen hebben we weer een reisdag voor de boeg. We gaan met de bus naar Lencois, vanwaar we het Nationaal Park Chapada Diamantina bezoeken. Eindelijk weer hiken! Zin in. Tot snel weer! 🙋
  Read more

  Hoi Maaike, jullie zijn dichtbij! Ik woon in Guaibim.

  8/14/16Reply

  Hoe verplaatsen jullie je!

  8/14/16Reply

  misschien leuk om hier een pitstop te maken, onderweg naar Rio?

  8/14/16Reply
  2 more comments
   
 • Nieuwe stad, nieuw avontuur

  August 9, 2016 in Brazil ⋅ ⛅ 24 °C

  Vanmorgenvroeg kwamen we aan in Salvador. Salvador wordt door de Lonely Planet omschreven als Afro-Braziliaanse juweel. Het centrum is volgens hen een levend museum met 17e en 18e eeuwse architectuur en kerken. Dat belooft veel goeds!

  We namen de bus vanaf het vliegveld tot in de stad en daar moesten we nog een stuk bergopwaarts lopen met alle onze spullen (dat is inmiddels heel wat 🙈). Bij aankomst bij ons hotel werden we blij verrast. We konden vervroegd in onze kamer, en wat voor kamer! We kregen de grootste kamer toegewezen met eigen patio. Niet slecht! We hebben zelfs een tv dus kunnen vanuit bed mooi de olympische spelen volgen.

  Na gedouched te hebben zijn we de stad in gegaan. Ik geloof dat dit de mooiste koloniale stad is die ik ooit heb gezien. Zoveel mooie gebouwen in diverse kleuren en er zijn veel kerken te vinden. Door locals worden kleurrijke armbandjes uitgedeeld. Ik was eerst een beetje terughoudend omdat ik van andere reizen weet dat er vaak geld voor wordt gevraagd, maar hier niet. Er worden drie knopen ingelegd, en met iedere knoop mag je een wens doen. Elke kleur staat ergens voor. Ik kreeg een roze, die staat voor de liefde 😍.

  Tijdens de lunch kwamen we terecht in een veganistisch restaurant, zonder menu. Oftewel eten wat de pot schaft. We waren benieuwd of het een succes zou zijn, maar tot zo ver hebben we nog geen een keer zo goed gegeten. Het was een fijne verrassing 🍴.

  Na een paar uur ronddwalen gingen we terug voor een middagdutje, we hadden immers maar weinig geslapen. Na het dutje heb ik weer geskyped (eindelijk goede verbinding!) en vrienden gemaakt met drie Nederlandse kids die met hun ouders op reis zijn in Brazilie. Ze vroegen me de oren van de kop, blij om weer eens Nederlands te praten met anderen 😆.

  Aan het begin van de avond gingen we naar mis in de kerk waar twee religies zijn samengesmolten, het katholicisme en het candomblé. Dat is het oorspronkelijke geloof dat door de afrikaanse slaven is meegebracht (gericht is op natuur). Het was heel bijzonder om te zijn hoe deze religies samenkomen. Het was een groot feest in de kerk met vrolijke muziek en dans!

  Na afloop belandden we op straat in een feest, waar een drumband aan het spelen was. We hebben hier staan dansen en gingen uiteindelijk met een cd weer terug. Wat zijn de brazilianen sfeermakers 😀. Nu gaan we nog even wat eten en is het tijd om te slapen. Morgen geen wekker, een fijn voorzicht. Ciao!
  Read more

  Cool!!!!! 😊

  8/10/16Reply
   
 • Day9

  Er is een tijd van komen..

  August 9, 2016 in Brazil ⋅ ⛅ 26 °C

  ..En een tijd van gaan. Want daar zitten we dan weer op het vliegveld, om deze keer richting Salvador te vliegen. Hoewel we vast en zeker weer een mooi avontuur tegemoet gaan, heb ik er toch wel wat moeite mee om weg te gaan. We zijn uiteindelijk 10 dagen gebleven in Jericoacoara, en dat was genieten. Wat een heerlijke plek! Ik heb genoten van de rust, de mooie natuur daar, de zonsondergangen en capoeira op het stand. Eindelijk was er tijd om hard te lopen, yoga te doen en te lezen. En ook met Mikael en Kent was het super gezellig, elke avond uiteten, drankjes drinken en naar elkaars muziek luisteren. We hebben  'gesupt', staand op een surfplank peddelen. Best een uitdaging op de golven, maar was super leuk! We zijn naar een dansshow geweest en hebben zelf samba gedanst. En natuurlijk hebben we gekeken naar de openingsceremonie van de Olympische spelen. De tijd in Jeri hebben we afgesloten met een tour. We gingen met een sandbuggy door de duinen richting allerlei mooie plekken, waaronder Lagoa Paraiso. Een bizar mooie lagune, waar je kunt relaxen in een van de hangmatten. Dat hebben we natuurlijk ook gedaan. Overigens heb ik zelf ook een hangmat aangeschaft. Ben er heel blij mee, nu maar hopen dat het weer nog een beetje goed is in september.

  Het is raar om nu weer door te gaan. We hebben zo genoten en hadden zeker langer kunnen blijven. En het is ook wel een beetje gek om na al die dagen zo intensief met onze Zweedse vrienden op te trekken weer onze eigen weg te gaan. Maar zo gaan die dingen. We gaan nu weer op naar het volgende avontuur in Salvador. Ben benieuwd wat dat ons gaat brengen! 
  Read more

  Jean Eigeman

  Gave avonturen, blijft leuk!

  8/9/16Reply
   

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android